J08 en J09 VV Dongen sluiten voorjaarsperiode feestelijke af.

Foto:

En op het moment dat het competitievoetballen door het Corona-virus wordt afgelast, worden trainers, begeleiders en ouders actief bij de VV Dongen. Zij steken de koppen bij elkaar en er volgen vele ideeën, die uitgewerkt worden. Uiteindelijk ligt er dan een compleet voorjaarsprogramma op tafel. Alle jeugdelftallen van VV Dongen hebben zo hun eigen opzet. Zo ook de J08 en J09.

Linda van Alphen en Gijs Eskens, gesteund door trainers en begeleiders, waren vanaf begin februari tot en met afgelopen zaterdag iedere morgen op het sportpark De Biezen te vinden. “Tot en met afgelopen zaterdag waren iedere week ruim 70 kinderen druk bezig met de bal in welke vorm dan ook. Maar we hebben ook spellen gedaan zonder de bal. Gewoon met elkaar veel plezier hebben. Dit laatste was voor ons het voornaamste,” vertelt Gijs Eskens.

De jeugd had er duidelijk zin. Zij konden niet wachten totdat rond de klok van half negen de poort openging. Enthousiast, want zij waren benieuwd wat er nu weer op het programma stond. “En daar doe je het allemaal voor. Die lach op hun gezicht,” lacht ook Linda van Alphen.

Er waren ook serieuze momenten. Zo kreeg de jeugd specifieke training van Fatih Kamaci and friends en werd er op de zandgronden in De Bergen voetgolf gespeeld. Na iedere trainingsbijeenkomst was er weer voor een gezonde versnapering gezorgd. Hiervoor hadden de ouders een kleine bijdrage geleverd.

Afgelopen zaterdag was er dan afsluiting van deze periode in de vorm van het ‘Corona-toernooi’. De teams, drietallen die tegen elkaar speelden, waren een mix van JO08 en JO09. Na afloop was er voor iedere deelnemer een medaille als aandenken aan deze periode. Daarnaast ontving iedereen een persoonlijke scorekaart. Hoe stonden zij voor aanvang ervoor? En waren er vorderingen gemaakt? “Uiteraard hebben de kids stappen vooruitgezet,” besluit Gijs Eskens die hoopt dat de jeugd na de mei-vakantie mee kan doen aan de Regio-Cup. “Dan kunnen we weer voetballen tegen een onbekende tegenstander.”

Open Trainingen
Het jeugdbestuur en de Technische Commissie gaan een aantal data vastleggen waarop de jeugd, die wil gaan voetballen, gratis enkele avonden kennis kan komen maken bij VV Dongen. Een club waar plezier in het spelletje hoog in het vaandel staat! Deze jeugdtrainingen zitten dan ook vol verassingen. Denk aan circuittrainingen, vormen van afwerken of hoe leer ik positie kiezen in de wedstrijd?

Reacties