Even voorstellen: Thom Avontuur en Dilaver Solak

Foto:

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights die hun overeenkomst met de club hebben verlengd. Deze week zijn dat Thom Avontuur en Dilaver Solak. Ronn Buijs, van reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de fotobewerking van de spelersfoto verzorgd.

Door Piet Scheepers

Even Voorstellen: Thom Avontuur

Thom komt uit het naburige Rijen en is 26 jaar. De centrale middenvelder speelt sinds 2018 bij VV Dongen en heeft een prima voetbal-cv. Thom begon bij VV Rijen, stapte daarna over naar de jeugdopleiding van NAC Breda om vervolgens in de Verenigde Staten (waar hij een gedeelte van zijn studie geneeskunde volgde) bij de Winthrop Eagles zijn Nederlandse voetbalcapaciteiten te tonen. “Ik werk nu als arts bij de interne geneeskunde in het Elisabeth Ziekenhuis sinds 1,5 jaar. Bevalt erg goed.”

Waarom de overeenkomst bij VV Dongen verlengd?
“Ik heb het enorm goed naar mijn zin bij de club sinds mijn overstap en heb het idee dat we met dit team mooie dingen kunnen gaan bereiken. Hiernaast merk ik dat ik op dit niveau mijzelf nog steeds kan verbeteren en verder kan ontwikkelen.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Ik heb altijd een warm gevoel gehad bij Dongen. Ik heb mij vanaf het begin kunnen vinden in de visie en identiteit van de club, waarin saamhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel staat, maar de ambitie en prestaties daar niet onder moeten lijden.”

Hoe heb jij deze Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Ik heb alles wat met voetbal te maken heeft enorm gemist de afgelopen tijd. Ik miste met name een uitlaatklep op het veld en de gezelligheid van de kleedkamer. Daarbij komt wel kijken dat ik me goed kon vinden in het besluit van het kabinet om alles tijdelijk stil te leggen, gezien de druk op de ziekenhuizen.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Dan verwacht ik dat we als team nog mooie dingen kunnen bereiken in de derde divisie. Ik hoop dat ik nog een aantal jaar fit blijf en tot die tijd bij Dongen kan blijven spelen.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Ik hoop iedereen weer snel gezond en wel langs de lijn te kunnen zien op zondag. Tot snel!”

Even voorstellen: Dilaver Solak.
‘’Hallo, ik ben Dilaver Solak en ben 20 jaar.” Dilaver is nou echt wat je zegt: een kind van de club. Hij werd in 2008 lid van VV Dongen en klom omhoog richting de selectie. Hij is middenvelder en zijn avontuur bij VV Dongen moet nog beginnen zegt hijzelf. “Ik speel in een leuk team! Ik ben er nog niet. Met de juiste begeleiding van de ervaren spelers in het team en technische staf, bereid ik mij langzamerhand voor tot een basisspeler.” Een heel realistische kijk richting de toekomst van deze jongeling. Hij is een jongen met een geel/blauw hart.

Want op de vraag wat voor een gevoel hij heeft bij VV Dongen, antwoordt hij vervolgens kort en bondig: “De sfeer is heel knus. Iedereen kent elkaar. Ik voel me thuis en heb ook vrienden en kennissen die voetballen bij VV Dongen. Het is mijn 2e huis!” Er is al veel over geschreven hoe de jeugd zich verveelt in deze bizarre corona-tijd. Dilaver heeft daar ook zo zijn eigen mening over. “De hele voetbalwereld staat op instorten en met name het amateurvoetbal. We lopen trainingsachterstanden op en wedstrijdritme moet weer opgebouwd
worden. Ik probeer zelf zo fit mogelijk te blijven, door middel van hard te lopen en veel met de bal bezig te zijn.”

En als alles weer normaal is? Dus ook jouw toekomst?
“Mijn verwachtingen zijn dat we weer gezellig kunnen trainen, voetballen en punten kunnen binnenhalen. Niets is belangrijker dan onze gezondheid. Ik wens iedereen een gezond leven toe! Ik ben gefocust en ik wil me bewijzen wat ik waard ben. Ik wil een waardevolle speler zijn voor de club!”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Keep healthy and strong! Want jullie steun hebben we nodig!”

 

 

Reacties