Dongen 023 kan ook slechte wedstrijd winnen.

Wat een zaterdagmiddag! Regen en nog eens regen en wat een glad veld ondanks dat het gras vrij hoog staat. Geen publiek maar toch een dag met vele gezichten. Winst met 5-2 tegen de hekkensluiter Nuenen in een matige wedstrijd. Nummer twee, Blauw Geel verliest van Kozakken Boys, en nu prijkt Dongen O23 dus fier aan kop. Met nog twee uitwedstrijden (Orion/Nijmegen en AWC/Wijchen) kan Dongen bij winst bij een van deze twee zich ‘Herbstmeister’ noemen. Want dan zit de helft van deze nieuwe O23 competitie er op. Gaat Dongen O23 dan verder naar de 1e Divisie?

Op de bank, zeg maar op de lege Tinus de Man-tribune omdat er geen publiek mag worden toegelaten, zeven (!) wissels. Tel daarbij nog eens de geblesseerde Dilaver Solak, de  halfspeler die vorige week nog goed was voor twee doelpunten, en centrale verdediger Gijs Timmermans, die buiten de 023-selectie viel omdat hij afgelopen zondag tegen Gemert aan de selectie van Dongen 1 was toegevoegd, dan heb je een gezelschap waarbij menige coach zijn vingers aflikt. Het meest opvallende deze middag was terugkeer van de 21-jarige verdediger Jan Bogers.

Negentien maanden is hij uit de roulatie geweest vanwege een ernstige kruisband blessure. De blauwe tap op zijn knie herinnert er nog aan.
Hij heeft op jonge leeftijd bij verschillende BVO’s uit onze regio gespeeld. Willem II 017, daarna NAC Breda 019 en toen drie jaar geleden naar Dongen gekomen, waar hij zijn opwachting zou maken voor een stek bij Dongen 1.

Ruim anderhalf jaar geleden achtervolgde de pech hem. Na een intensieve revalidatieperiode maakte Bogers dus afgelopen zaterdag zijn rentree in centrum van de verdediging. Een kleine tien minuten mocht deze van huis uit  centrale verdediger wedstrijdritme op doen. ,,Voorzichtig brengen,” merkte trainer/coach Lars Jansens op. Volgens Jansens wil dit bijtertje gelijk vol aan de bak. De trainer neemt hem in bescherming. ,,Hij heeft in het verleden bewezen over kwaliteiten te beschikken. Wij moeten hem langzaam brengen. Iedere minuut die hij maakt telt. In de huidige situatie kan hij rijpen bij 023. Zelfs in deze periode van ritme opdoen, kan hij zichzelf als de regisseur in het zaterdag 1 elftal profileren. Hierdoor kan hij zichzelf weer richting Dongen 1 zondag opwerken.”
Komende week vragen we Jan Bogers zelf wat zijn toekomstvisie is.

De wedstrijd was eigenlijk voor rust gelopen. Na rust stapelden de vele kansen zich op. Grote barricade was de doelman van Nuenen. Vele malen was hij een sta-in-de-weg als er een Dongenspeler vrij voor hem opdoemde. Het leek echter een middag te worden met een grote uitslag. Twee minuten gespeeld en de voorzet van Dongen werd door de verdediging van Nuenen in paniek corner getrapt. De voorzet werd door Luc Braams ingekopt. Blijheid van korte duur. Twee minuten later was het 1-1. Een corner van Nuenen verdween bij de eerste paal in het Dongendoel. Slordige passing aan Dongenzijde was de reden dat snelle uitvallen niet konden worden afgerond zoals het moest. Balverlies op het middenveld van Rijk Siemerink was de inleiding tot de 1-2. Dongen ging meer druk uitoefenen op de Nuenen verdediging.

Raphael Narty zette zijn motortje weer eens aan en spurtte langs diverse Nuenen spelers. Zijn harde voorzet werd door Sel Bastmeijer binnengetikt: 2-2. Na een tweetal kansen strafte Luc Braams een fout in de Nuenen verdediging af en zette Dongen weer op voorsprong in de 22e minuut. Floris van Dongen onderschepte een afgeslagen bal op en schoot direct op doel. Op zijn schot had de Nuenen doelman geen verweer, 4-2 in een half uur. De tweede helft was de wedstrijd van de gemiste kansen aan Dongenzijde. Doordat Burak Erbek binnen de zestien gevloerd werd, mocht Sel Bastmeijer vanaf de 11 meter de 5-2 op het bord laten zetten. Dongen wisselde vijfmaal maar tot scoren kwam het niet. ,,Ik weet niet of onze instelling vandaag te maken had dat deze tegenstander onderaan staat? We waren slordig in de passing en coachten elkaar onvoldoende. In zo ‘n wedstrijd mag je niet in de problemen komen. We hadden vandaag ruimschoots kunnen winnen. Veel spelers hebben, denk ik, op 70% gespeeld. Er is veel werk aan de winkel,” was na afloop kort en bondig het commentaar van Lars Jansens.

Volgende week 10 oktober speelt 023 uit om 17.00 uur tegen Orion in Nijmegen. De week erop, weer uit, tegen AWC/Wijchen.