Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Boomkwekerij Royal Hedge een ruime winst op team Het Groene Laken uit Sprang-Capelle. Het werd 29-24. Mark Pijnenburg had een goedde uitgangspositie, maar kon de partij niet afmaken. Hij kwam slechts een puntje te kort. Hij kreeg ook maar 19 beurten. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.736 neer.

Winst was er wel voor Anton Smulders en Ton Hamers. Ton maakte een sublieme serie van vijf en finishte in 25 beurten. Anton hield de verdediging uitstekend gesloten en pakte bekwaam de winst. Met dit resultaat is team Royal Hedge opgerukt naar de tweede plaats. Op dinsdagavond dertien oktober speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team ’t Pleintje uit Dussen. De wedstrijd begint uiterlijk om 19.30 uur.

B2: Off-day ’t Vaartje 2
In Herpt verloor team ’t Vaartje 2 kansloos van team DGP. In de eerste partij kwam Piet Kamp niet in zijn spel. Hij verloor kansloos in maar 27 beurten. In de tweede partij kreeg Frans Kemmeren geen schijn van kans. Zijn rivaal was al na 18 beurten bij de finish. Frans was toen pas op de helft van zijn partij. Kopman Theo Laros kreeg de meeste beurten, namelijk 33. Toch kwam ook hij niet in zijn spel en moest een gevoelige nederlaag incasseren. Met een schamele vijftien punten keerde team ’t Vaartje 2 huiswaarts. Door dit resultaat is dit team gezakt naar de vierde plaats. Op donderdagavond 8 oktober speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team De Eekhoorn. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

B1: ’t Vaartje 1 verliest
In Oosterhout moest team ’t Vaartje 1 het opnemen tegen team de Eekhoorn. Er werd een 30-20 nederlaag geïncasseerd, waardoor dit team van het podium tuimelde. Het bezet nu een uitstekende vierde plaats. Geen enkele speler kon de winst pakken. Embert Broekhoven kreeg maar 15 beurten en was volstrekt kansloos. Kopman Willy v.d. Wiel bleef slechts twee caramboles verwijderd van de finish. Hij kreeg ook maar 21 beurten. Ton Kemmeren kwam zelfs maar één luttele carambole te kort. Hij kreeg maar 28 beurten. Komende week speelt team ’t Vaartje 1 een uitwedstrijd.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Verlies Corné van den Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart liep team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg tegen verlies aan. De enige winstpartij kwam op naam van Ad Faro. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.525. Hij zette zijn tegenstander op grote achterstand. Toon Verbunt kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 25 beurten. Ook Embert Broekhoven had geen schijn van kans. Hij kreeg ook maar 20 beurten. Ook kopman Willy v.d. Wiel moest in de slotfase het onderspit delven. Willy ha een prima start en maakte onder meer een mooie serie van vier caramboles. Hij kon zich echter niet verlossen van zijn opponent, die bleef aanhaken. Deze had een ijzersterk slot, waardoor verlies onafwendbaar werd. Koploper Touché uit Hilvarenbeek keerde met een 26-34 verwinning huiswaarts. Door dit resultaat is team Van den Nieuwenhuizen gezakt naar de twaalfde plaats. Deze week speelt dit team een uitwedstrijd. Alle kans om revanche te pakken.

Team P.C. Kamp pakt opnieuw winst
In Oosterhout pakte team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. opnieuw de winst. De enige verliespartij kwam op naam van Jan Smeekens. Jan kreeg ook maar 29 beurten. In een gedegen partij stevende Piet Kamp bekwaam op de winst af. Theo Laros speelde voortreffelijk. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.600. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vier. Kopman Mark Pijnenburg deed het nog beter. Hij liet het voortreffelijke gemiddelde van 0.720. Met dit resultaat staat team P.C. Kamp op een mooie zesde plaats. Op vrijdagavond 9 oktober speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team DC Michielsen uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint vanwege de vroege sluitingstijd om 19.00 uur.

Reacties