DS1 HV Dongen start met gelijkspel

Dames 1 H.V. Dongen (seizoen 2020/2021)

Bedrukte gezichten afgelopen zaterdag bij de handbalsters van H.V. Dongen, na de puntendeling (26-26) in Breda tegen H.V. United Breda. Er was op meer gerekend, maar de uitslag doet recht aan het spelbeeld van de wedstrijd.

Nadat de ploeg voortvarend van start was gegaan (0-2) zette de thuisploeg de toon en bezorgde H.V. Dongen veel problemen en een 6-2 achterstand. Bij de rust was de stand 18-16 in het voordeel van de thuisploeg. In de 2e helft functioneerde de verdediging beter, waardoor er minder tegendoelpunten geïncasseerd hoefde te worden. Aanvallend bleef het rommelig en werden er te veel kansen gemist. Het sierde de ploeg dat het bleef jagen op een beter resultaat en dat leek ook te gaan lukken toen er een 25-23 achterstand in de slotfase werd omgebogen naar een 25-26 voorsprong. In de slotfase kreeg Breda echter nog een strafworp en men wist deze te verzilveren, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen.

Doelpunten: Jill Verbunt (8), Tanja Sips (6), Hilde Loonen(4), Hannah van Disseldorp (2),
Marlou Verkou (2), Meggie Verbunt (2), Femke Loonen (1) & Janneke Akkermans(1)

Zaterdag 3 oktober speelt DS1 om 20.00 thuis in sporthal De Salamander tegen Oliveo uit Pijnacker.