Ronald van Eijl kampioen 6e klasse bandstoten in De Valk

v.l.n.r. Cees, kampioen Ronald, Elvira, Peter, Piet en Theo
Foto:

Dit jaar vindt voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 86 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.

Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 9 en zaterdag 10 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Elvira Dirven en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, met een slotserie van 4 won Elvira in 28 beurten. Piet Emmen, van b.v. de valk, en Theo in ’t Groen van b..v. de bobo’s , speelden de volgende wedstrijd, in 22 beurten was Theo aan de meet. Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en Ronald van Eil, van b.v. de herberg., kwamen voor de eerste keer aan tafel.

In de voorronde had Cees zijn partij tegen Ronald in 5 beurten uitgespeeld met een slotserie van 8, nieuwe records in deze klasse. Deze keer toonde Ronald geen ontzag en klopte Cees in 9 beurten. Piet en Peter speelden vervolgens tegen elkaar, in slechts 7 beurten was Piet nu aan de meet. Cees pakte zijn eerste winst door Theo te verslaan in 19 beurten. Het echtpaar Elvira en Ronald speelde daarna tegen elkaar met veel moeite wist Ronald te winnen in 19 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Piet en Cees, Piet wist deze partij met 1 carambole verschil te winnen in 18 beurten. Na dag 1 aan de leiding Ronald met 4 punten uit 2 wedstrijden en ook Piet had 4 punten maar dat ging in 3 wedstrijden.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Corné van Beijsterveld en Jan Embrechts. In de 1e wedstrijd van dag 2 deed Peter zijn sportieve plicht en bracht Ronald de eerste nederlaag toe in 20 beurten. Theo pakte ook zijn 2e winst en bleef in de race voor het kampioenshap, Elvira werd geklopt in 19 beurten. Peter versloeg hierna Cees in 28 beurten. Piet bleef kanshebber door winst op Elvira in 27 beurten. Ronald en Theo speelden daarna gelijk tegen elkaar dat ging in 18 beurten. Met ingang van de laatste speelronde stond Piet aan de leiding met 6 punten, Theo en Ronald hadden 5 punten verzameld. Cees bracht zijn puntentotaal op 4 door winst tegen Elvira in 14 beurten. Peter ontnam hierna Theo van al zijn illusies en won in 14 beurten, Peter kwam hierdoor op 6 punten. De laatste wedstrijd ging tussen Piet en Ronald, bij winst of remise was Piet kampioen, Ronald moest winnen om zich te laten kronen als kampioen. In een goede wedstrijd wist Ronald te winnen in 16 beurtenen werd hierdoor kampioen, proficiat. Door dit kampioenschap is Ronald ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.

De beste partij was voor Piet Emmen in 7 beurten en Ronald van Eil had de hoogste serie met 4 keer een serie van 4. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 5e klasse.

Reacties