DVVC JO13-1 super uit startblokken

Foto:

Dit is een goed stel, hoor! Berat, Bodhi, Cas, Dijorteley (DJ), Ensar, Ertug, Gijs, Jelle, Jesper, Kian, Nick, Rik, Timo. Onder de bezielende leiding van trainer Fatih werd vorige week door dit talentvolle team de eerste ronde van de KNVB beker met 9 punten uit 3 wedstrijden gewonnen.

Het zegt natuurlijk nog niet alles, maar het zegt mogelijk wel iets over de sfeer en saamhorigheid in het team. Spelers die strijden voor het collectief, elkaar iets gunnen, niet verzaken tijdens trainingen en zichtbaar beter worden, wekelijks lijkt het wel. Het tweede seizoen van de DVVC Talent Academie met een vaste structuur van drie intensieve trainingen per week, waaronder de techniektraining van Nelson de Kok. Het lijkt zoete vruchten af te gaan werpen. De focus op positiespel, conditie en fysieke gesteldheid, balvaardigheid en sportdiscipline in combinatie met talent resulteert in steeds betere voetballertjes. Ook hun ouders zien het positieve verschil, resulterend in blije gezichten langs het veld, in de kantine en tijdens de evaluatiebijeenkomst van het team afgelopen week. De duimen gingen recht omhoog. Helemaal geen minpuntje? Het team heeft nog geen tenuesponsor. Sponsoren, grijp deze unieke kans op meer naamsbekendheid!

Eerste competitiewedstrijd
Vandaag, zaterdag 19 september 2020, stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma. DVVC O13-1 kreeg bezoek van het O13-1 team van VV Oosterhout. De in zwart-wit gestreepte tenues geheven spelers waren duidelijk niet naar Dongen gekomen om de punten daar achter te laten. Prachtig op tijd aanwezig, trappelend van ongeduld om het veld op te gaan om met de warming up te beginnen. Een coach uit Oosterhout die zich op voorhand excuseerde voor zijn verbale aanwezigheid tijdens de wedstrijd. Niets werd aan het toeval overgelaten om deze wedstrijd te winnen. DVVC was dus gewaarschuwd!

Game on!
Om 13.00 uur klonk het startsignaal van de wedstrijd. Bij een heerlijk nazomers zonnetje stonden de supporters netjes op 1,5 meter afstand van elkaar voor te genieten van een spannende wedstrijd. De bekerwedstrijden waren voor de supporters van ons team al erg entertainend geweest, vol spanning en plezier. De verwachtingen voor deze competitiewedstrijd waren dus hooggespannen. DVVC begon de wedstrijd goed, met passie en vuur. Soms wat slordig in de passing, maar een sterk collectief dat foutjes van medespelers snel corrigeerde. Ze gaven Oosterhout weinig ruimte om in het spel te komen. Al snel stond de 1-0 op het bord. En de 2-0 liet ook niet lang op zich wachten. De groen-witte vlag op het sportpark was vrolijk aan het wapperen. Jammer dat een foutje even voor rust leidde tot de 2-1 tussenstand. Oosterhout zou hier psychologische moed uit kunnen putten en de tweede helft mogelijk een ander gezicht tonen.

Zoete limonade
Genietend van de welverdiende koele en zoete limonade, die netjes in de kleedkamer klaar stond, kreeg ons team nog wat laatste aanwijzingen van de coach. Hij benadrukte dat de tegenstander door het tegendoelpunt extra gedreven aan de tweede helft zou beginnen, de jongens waren dus gewaarschuwd. Maar op het veld, daar moest het toch weer gebeuren. Met een goed gevoel ging het team het hoofdveld weer op, laat die tegenstanders maar komen. Oosterhout ging de tweede helft gemotiveerd uit de startblokken. Feller en meer druk zettend op ons team. DVVC kon deze druk goed weerstaan en gaf weinig kansen weg. Een wijziging van de veldbezetting bleek voor ons team een gouden greep te zijn. Hierdoor ontstond meer ruimte op het middenveld en kreeg de voorhoede meer kansrijke ballen toegespeeld. Het leidde tot de 3-1, 4-1 en uiteindelijk de 5-1 overwinning voor ons team. Een wedstrijd met meerdere gezichten en wederom interessante leermomenten. Blijven leren, de basis voor continue ontwikkeling. Volgende week uit tegen DIA O13-1. Een volgende testcase.

Tekst: Arjan van Diest – Foto’s: Kees van Overveld

Reacties