Walking Football Teamleden hebben hun schoenen inge”weid”.

Foto:

Eindelijk, vandaag woensdag 09 september, is het zo ver. Maanden na de oprichting van het nieuwste team (jongste kunnen we het eigenlijk niet noemen, toch?) wordt de oefenhoek in beslag genomen door voeten die er al vele, vele kilometers op hebben zitten.

Zij het niet allemaal in het schoeisel waarmee nu de grassprietjes worden platgetrapt.Na een korte (herhalings)uitleg door Jan van Gool, die in maart ook de info-avond verzorgde, wordt begonnen aan de warming-up. In wandeltempo het veld op en neer, met zijwaartse pas en kruispas, met hoog zwaaiende armen en zo meer, begint het serieus ergens op te lijken.
Na de spieren warming-up word de traptechniek doorgenomen door elkaar overspeel ballen toe te schieten. Bij de een is dat wat nauwkeurige als bij de ander. Voor fanatisme en plezier doen ze bij elkaar niet onder.

Bij een rondootje wordt het al wat serieuzer. Immers de bal onderscheppen zonder je pas te versnellen tot kleine sprint wanneer hij zo gericht wordt dat hij níet bij jou terecht komt, maar bij een ‘team’genoot, valt niet mee. Hardlopen, sprinten is bij Walking Football uit den boze.

Herhaaldelijk wijst de gasttrainer Jan van Gool op wat basisregels. Wandelen, niet rennen, geen sprintjes! Bij sommigen zit dat zo ingebakken, die vallen in herhaling qua ‘overtreding’. Anderen hebben nog een pracht van uitgekiende schoten, die schieten voortdurend te hoog. Maar dat zal snel minder worden, de goals zijn namelijk mini-goaltjes, dus over de grond geeft de meeste kans op een doelpunt. Een bal hoger dan 1.50mtr schieten, schiet al gauw over.

De regels zijn wennen. Het plezier van het samenzijn, van het voetbalspel is snel ingekapseld. De tijd vliegt om. De mannen zijn dik tevreden met deze invulling van de woensdagmorgen, dat spreken ze uit én dat schrijven ze op. “Ik heb genoten” “Ben volgende week weer graag van de partij” “Het was gezellig” “Een prima ochtend” “Een goed begin” “Leuk gespeeld, volgende week weer” “Kijk weer uit naar de volgende keer”  Er waren er ook die eerst de kat uit de boom keken, maar nu al lieten weten er volgende week óók (actief) bij te zijn.

Had je, als 60+, nog twijfels? Deze ploeg is erg enthousiast en maakt er serieus een gezellige, sportieve morgen van. Aarzel niet en kom zeker komende woensdag 16 september naar DVVC. Vanaf 10.00uur ben je welkom. Je kunt kijken, of beter nog: je kunt ook meteen meedoen.

Meer weten? [email protected]

Reacties