Olympia’60 klaar voor de start

Foto:

In de laatste ronde van de bekercompetitie speelde Olympia ’60 gelijk tegen NEO ‘25. Hoewel de gasten uit Waalwijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren, werd het uiteindelijk slechts 1-1. De Dongense ploeg sloot daarmee de halve competitie, met louter derde klassers, af op een meer dan verdienstelijke tweede plaats.

Over de wedstrijd zelf kan men kort zijn. NEO drukte Olympia naar achteren en had eenvoudig met ruim verschil kunnen winnen. Dat dit niet lukte lag voor een deel aan de gasten, die in de talentvolle Sam Verstappen een echte uitblinker kenden, maar vooral ook aan de Olympia-doelman Jimmy Swanen. Hij wist zich vandaag meerdere keren echt te onderscheiden en toonde aan een echte aanwinst te zijn.

Dat Olympia geen moment echt in de wedstrijd kon komen, liet zich makkelijk verklaren. Trainer Mo Duzgun moest het stellen zonder vrijwel al zijn ervaren krachten. Alleen de geslepen Osman Aslan maakte halverwege de tweede helft nog zijn opwachting. Anderen waren niet fit genoeg of werden gespaard voor de reguliere competitie die volgende week van start gaat. Kende het jonge team vorige week aan het eind van de ontmoeting met ONI nog een gemiddelde leeftijd van 21.7 jaar. Deze keer lag dit gemiddelde bij het eerste fluitsignaal zelfs nog een half jaar lager.

Vooral de dit seizoen totaal vernieuwde verdediging viel daarbij in positieve zin op. Hoewel de tegenstander op vrijwel elk front beter was, lieten zowel Jeroen Hultermans, als Jesse Tennebroek, Sam Melsen en Emre Gülpinar, zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Als de defensieve kwaliteiten gedurende de competitie tenminste op dit niveau blijven, hoeft dit team geen tegenstander te vrezen. Tel daarbij op het scorende vermogen van Nick van Wanrooij, Osman Aslan en Dennis Aarts, dan ziet de nabije toekomst er mogelijk rooskleurig uit.

Beide doelpunten vielen vandaag pas in de tweede helft. De treffer van de Waalwijkers kwam voort uit een van richting veranderd schot. De gelijkmaker van Olympia viel in de extra tijd en kwam op naam van Nick van Wanrooij. Hij kopte raak uit een hoekschop van Nick Smans (zie foto, Olympia in het blauw wit gestreept).
Volgende week start Olympia de competitie met een uitwedstrijd tegen RFC, aanvang 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen