Fatih Kamaci start begin september voetbalschool: Pro Soccer Academy

Foto:

Volgens de regiokranten kunnen ze op sportpark De Biezen goed geheimen bewaren. ‘In het duister broedde de technische commissie maandenlang op een stunt; de 31-jarige Fatih Kamaci met profvoetbalpensioen laten gaan en hem terughalen naar de plek waar hij furore maakte in 2009.’ Inmiddels is de verloren zoon weer terug bij de club waar hij zijn voetbalcarrière startte: VV Dongen.

Door Piet Scheepers

VV Dongen kreeg in de pers de Kanaries als de koosnaam, vanwege het flitsende spel de afgelopen jaren. Fatih speelde tot 2009 in de jeugd van RKC Waalwijk, waarna hij voor VV Dongen koos. Begin september start niet alleen de nieuwe competitie op sportpark De Biezen, maar ook de voetbalschool: Pro Soccer Academy van Fatih Kamaci. ,,Vanaf woensdag 9 september van 15.00 tot 16.00 uur en vrijdag 11 september van 16.00 tot 17.00 uur gaan we wekelijks aan de gang. Wij hebben voor deze tijden gekozen om dat de jeugd veelal aan het begin van de week bij hun club traint. Via de website kunnen belangstellenden alle informatie inwinnen en zich aanmelden.”

Vanaf 2009 begonnen VV Dongen en Fatih aan een daverende opmars, zeg maar een periode waarin alles te winnen was wat maar gewonnen kon worden. Kampioenschap in de Hoofdklasse en promotie naar de 3e Divisie plus nog eens de KNVB-beker voor amateurs winnen op het eigen sportpark De Biezen. In 2014 was het tijd om door te pakken. Fatih tekende een profcontract bij TOP Oss, waarna hij de afgelopen twee jaar in Turkije bij twee profclubs heeft gespeeld. Dit voorjaar keerde hij terug naar Nederland, waar verschillende profclubs een contract voor hem hadden klaarliggen. ,,Ik koos uiteindelijke voor mijn maatschappelijke carrière. Het werd Dongen. Waarom? Ik kon daar op sportpark De Biezen mijn droomwens, een voetbalschool beginnen, werkelijkheid laten worden. Simpel: een win-win situatie. Ik daar voetballen en gebruik mogen maken van de accommodatie.”

Gesprekken met ‘oudjes’
,,Voordat ik de definitieve gesprekken met de technische commissie van VV Dongen begon, heb ik eerst wat ‘oudjes’ gesproken waarmee ik gespeeld heb. Zij hebben mij verteld hoe de situatie nu bij de club is.” De ‘oudjes’ van weleer waren toen nog jonkies. Daaronder o.a. Luuk Hultermans. ,,Zij hebben niet gelogen! Het is een prima team, een goede ploeg om te presteren. Ik ben door de jongens helemaal geaccepteerd,” lacht een tevreden Fatih Kamaci. ,,Ik heb ruim drie maanden stil gezeten en ben hard aan het trainen om mijn conditie weer op peil te krijgen. Alles komt op zijn pootjes terecht.” Inmiddels is hij weer aan het tempo en niveau van de 3e Divisie gewend. ,,Wij hebben een aparte voorbereiding gehad. Feijenoord 018 en Willem II 021 zijn geen maatstaf. Halsteren hebben we compleet van de mat gespeeld. Helaas moest vanwege onweer de wedstrijd bij 0-2 gestaakt worden. Er zit stijgende lijn in het elftal. Ik heb er volledig vertrouwen in!”

VV Dongen heeft met Dongen Steunt een initiatief om de jeugd van VV Dongen te ondersteunen. Niet alleen de kleding maar ook om de ontwikkeling van elk lid van VV Dongen te stimuleren.
Daarom heeft het bestuur besloten om de leden, die zich inschrijven voor een groepstraining van 10 lessen, een korting te geven van 10%. Dongen Steunt is er voor de jeugd van VV Dongen en levert daarom een bijdrage aan deze mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Maakt niet uit of het een jongen of meisje is!

Voor alle informatie over de nieuwe voetbalschool van Fatih Kamaci: www.prosoccer-academy.nl

Reacties