Lars van Delft winnaar superfinale PK Bandstoten De Valk

Foto:

Dit seizoen vond voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café De Valk. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. In het toernooi speelden 85 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen. Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.

Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Rob Houtepen (1e, ), Ad Siemons (2e), Piet Ackermans (3e) Jos Michielsen (4e), Joke Clemens (5e) en Lars van Delft (6e) Onder zeer deskundige arbitrage van Corné van Beijsterveld en Toon van Spaandonk namen de wedstrijden een aanvang. In de 1e partij streden teamgenoten van b.v. a.l.m., Lars van Delft (10 car) en Jos Michielsen tegen elkaar, Lars won in 11 beurten. Clubgenoten van b.v. excelsior, Piet Ackermans (25 car) en Ad Siemons (30 car) speelden vervolgens tegen elkaar, Ad wist te winnen in 21 beurten. Rob Houtepen (40 car) van b.v. de valk en Joke Clemens (15 car) actief voor b.v. de herberg troffen vervolgens elkaar, in 17 beurten won Rob. Jos won vervolgens van Ad in 14 beurten. Lars pakte ook zijn 2e winst tegen Joke ging dat in wederom slechts 11 beurten. Ook Rob pakte zijn 2e winst in 22 beurten tegen Piet. Hierna boekte Lars ook zijn 3e winstpartij tegen Ad in 16 beurten. Jos bezorgde Rob zijn eerste verliespartij in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Joke en Piet, in 15 beurten pakte piet zijn eerste winst. Na dag 1 dus nog 1 ongeslagen speler, Lars won al zijn 3 partijen, Jos en Rob wonnen 2 keer en verloren 1 keer.

Op de 2e speeldag waren Ger Kerst en Arnold Willemsen als top arbitrage uitgenodigd. De 1e wedstrijd ging tussen Joke en Jos, in 21 beurten pakte Joke haar eerste winstpartij. Lars ging maar door met winnen en klopte Piet in 15 beurten. Rob bleef in de race voor de titel door winst op Ad, met onder meer een serie van 19, in 18 beurten. Met ingang van de laatste speelronde nog 2 spelers over de titel, Lars en Rob, die elkaar in de laatste wedstrijd zouden treffen. Het gelukte Piet om zijn 2e winst te boeken tegen Jos in 27 beurten. Joke was deze zaterdag goed op dreef en pakte ook haar 2e winstpartij tegen Ad in 23 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Lars en Rob, bij winst of remise was Lars de kampioen, mocht Rob winnen zou er nog een barrage partij volgen. Rob begon ijzersterk aan de partij na 4 beurten had hij al 19 caramboles verzameld, maar Lars antwoordde in beurt 5 met een mooie serie van 6. Lars speelde hierna de partij uit in 11 beurten, Rob achterlatend op 29 caramboles en werd ongeslagen kampioen, proficiat. Na afloop van de finale reikte wedstrijdeider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers, onder toeziend oog van voorzitter Piet Rademakers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.

Iedereen hartelijk bedankt en graag tot volgend seizoen bij de 46e editie.

Foto boven: v.l.n.r. kampioen Lars, Jos, Joke, Ad, Piet en Rob

Reacties