Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

Door alle perikelen rond het corona-virus is er toch een start gemaakt met de Zomer competitie 2020.

Totaal hebben zich 20 teams ingeschreven verdeeld over 3 divisies. In de Tweede Divisie spelen Darth Vader 1 en 2, Pijlloos, Malibullseye, Het Vaartje 1, TROTS, 4P en HBHB 2x tegen elkaar. Darth Vader 1 moest hun wedstrijd tegen Pijlloos afzeggen daar De Salamander dicht was. Darth Vader 2 speelde wel en die mochten uit tegen Het Vaartje 1. Darth Vader 2 was veel te sterk en won overduidelijk met 12-1. Rick van Beek van Darth Vader 2 finishte 90. 4P is deze competitie goed begonnen. Redelijk onverwacht wonnen ze uit bij TROTS. 8-5 de winst voor 4P. HBHB ontving Malibullseye. HBHB won met overmacht van Malibullseye. 12-1 de score met een 110 finish voor Xavera van verbunt-van Vugt.

In de Eerste Divisie zijn 6 teams ingedeeld. Het Karrewiel 2, Gijle Peile, Falcon, No Score, Nie te Pijle en New Bundy’s. No Score begon met een deceptie aan dit zomer seizoen. Gijle Peile was veel te sterk en won met 11-2 de wedstrijd. Mark van Riel van Gijle Peile scoorde een 180. New Bundy’s tegen Nie te Pijle ging gelijk op. Van 2-2 naar 4-4 en 6-6. De laatste teamronde moest het verschil maken. New Bundy’s pakte deze 1001 leg en won zo met 7-6 de wedstrijd. Peter Willemsen van New Bundy’s scoorde 2x een 180. Falcon tegen Het Karrewiel 2 werd uitgesteld.

Op Dreef 12, Triple Trouble, Up to the Bar 1, The Dartons, De Tobbers en Het Karrewiel 13 spelen in de Dongense Ere Divisie. Up to the Bar speelde thuis tegen De Tobbers. Up to the Bar was toch wel een maatje te groot. 10-3 de score voor Up to the Bar met 4x een 180 voor Carlo van Kleef. Het Karrewiel 13 kreeg Triple Trouble op bezoek. Triple Trouble maakte het verschil met de koppels tac/tic, waardoor de wedstrijd met 8-5 werd gewonnen. Een mentale opsteker omdat er 2x werd verloren uit bij Het Karrewiel. Voor Het Karrewiel 13 gooide Pim Bollen 120 uit en Michiel van der Weegen 100. The Dartons tegen Op Dreef 12 werd niet gespeeld.

De komende weken zal de competitie stil komen te liggen. Nog niet duidelijk is of we competitie in deze vorm voort zetten of we voor een andere opzet moeten kiezen.

Reacties