Spelletjes Bouletoernooi

Foto: CC0 Creative Commons

Op zondag 1 maart organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een spelletjes-boules –toernooi. De WECO, bestaande uit Corrie Koreman, Jacqueline van Rijckevorsel en Henk van Roode, had deze dag voor alle leden van de vereniging gepland. In de afgelopen periode hebben enkele clubleden een 20-tal spelletjes bedacht en uiteraard ook gemaakt, welke allemaal met boules gespeeld konden worden.

Er hadden zich voor dit “hindernistoernooi” 20 leden aangemeld en na de uitleg van de 1e spelronde kon een ieder in de hal aan de spelronde beginnen. Bij elk spel moest je of de boules rollen of plaatsen of zelf ook schieten. Afhankelijk van het resultaat van het betreffende spel moesten de deelnemers ook de punten noteren. Na de 1e ronde van 10 spelletjes was er een korte pauze, waarin de 2e spelronde werd klaargezet. Ook hier werd voorafgaande aan het spelen elk spel in het kort even uitgelegd. Dit om eventuele problemen voor te zijn.

Elke spelronde duurde ongeveer een klein uurtje, zodat de deelnemers op tijd klaar waren. Hierna kon men naar hartenlust nog gezellig echt gaan boulen! Het was voor de organisatie een soort try-out: welke spelletjes verlopen goed en welke moeten eventueel worden aangepast wat betreft uitvoering en/of puntentelling. Het is de bedoeling om deze boulesspelletjes te gaan gebruiken bij de zgn. “Boule-Plezier-Toernooien”: dit zijn gezelligheidstoernooien voor iedereen die een feestje wilt organiseren. Dat kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren. Je hoeft zelfs GEEN lid van onze vereniging te zijn om dit te kunnen doen. Je huurt bij ons de ruimte (buiten of binnen) voor enkele uurtjes, alles wordt vakkundig uitgelegd en de consumpties zijn zeer scherp geprijsd! Heb je hiervoor belangstelling, neem dan gerust contact op met de coördinator van deze Boule-Plezier-Toernooien: Hans van Troost, [email protected] of 0162-316370/06-11177552. Daarnaast zijn ze ook te huur voor eigen feestjes en partijen. Neem hiervoor ook contact op met eerder genoemde persoon.

Hieronder volgt de uitslag van dit gezellig boulestoernooi:

Plaats Naam speler Aantal punten
1 Evert Pol 132
2 Toine Snoeren 119
3 Willemieke van Gils 108
Pierre de Jong 108
5 Greet van der Ven 107
Joop Weterings 107
7 Wim Koreman 105
8 Nelly van Heeswijk 104
9 Els de Jong 102
Henk Tempelaars 102
Johan van Rijckevorsel 102
12 Corrie Koreman 99
13 Piet Verboven 97
14 Theo Thijssen 96
Astrid Moorman 96
16 Marianne Snoeren 89
17 Fien Heyne 87
18 Jacqueline van Rijckevorsel 86
19 Jopie Tempelaars 84
20 Kayleigh 81
21 Wilma Blokland 78

De winnaar, Evert Pol, kreeg een barkaart van de club als prijs.  Wij bedanken iedereen die meegeholpen heeft om er een gezellig en sportief spelletjes-boule-toernooi van te maken. We zullen in de loop van dit jaar vast nog wel wat spelletjes gaan gebruiken.

 

Reacties