Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Team Dongen 3
Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 29 februari 2020.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen JBC Plop 1 uit Uden. De wedstrijd liep moeizaam en er werd dan ook met 4-4 gelijk gespeeld.

De volgende wedstrijd is uit tegen ‘t Dupke 2 uit St. Michielsgestel .

Team Dongen 2 speelde uit tegen team Mooie Boule 1 in Berlicum.

Het was te verwachten dat ze alle zeilen bij moesten zetten om de koploper in hun divisie te verslaan. Met de mogelijkheid op winst moesten ze toch nog met een gelijk spel uiteindelijk genoegen nemen. Weer lieten ze de winst liggen in de laatste ronden door alle drie de wedstrijden te verliezen. Hadden ze gewonnen dan was de eerste plaats in de divisie bereikbaar geweest.

Hier het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Cor Timmermans en John v Rooden gingen als een speer er snel vandoor en wonnen deze partij snel en gemakkelijk met 13-0.

Doublet 2, Kees Jacobs en Andre de Wijs begonnen stevig van start en liepen puntje voor puntje uit, maar helaas konden ze het niet afmaken, want door 1 slechte beurt maakte het de tegenstanders het met 5 punten uit en wonnen met 6-13.

Doublet 3, Johan van Kuijk en Karel Seebregts speelde een prima aanvallende partij en wonnen met 13–7. Tussenstand na de eerste ronde: 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 tripletten: Johan, Cor en John speelde prima aanvallend spel en konden de klus klaren met 13-5. Kees, Karel en Andre kregen in het begin geen greep op het spel maar door een tijdige wissel met de schutter kwamen ze in hun spel en wonnen met 13-11. Tussenstand was hiermee na tweede ronde 4-1 voor Dongen.

Ronde 3 doubletten: Cor en John begonnen best goed aan deze partij en liepen zelfs nog wat uit maar helaas konden ze het niveau niet vast houden en verloren nipt met 12-13. Koppel Kees en Andre was het zelfde verhaal, ook zij begonnen heel goed en stonden lange tijd ruim voor maar ook bij hun liep het op het laatst niet meer en gaven de partij onnodig af met 12-13. Doublet Johan en Karel kwamen er deze partij niet aan te pas en zaten beide dik onder hun niveau en verloren met 3-13. Eindstand na alle partijen 4– 4.

Volgende wedstijd spelen ze thuis tegen Altena 1 uit Sleeuwijk.

Team Dongen 3 speelde uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden. Ze stonden net boven Dongen3 dus een goed resultaat was nodig.

Bij de 1e ronde doubletten lukte het bij Wim Koreman en Annelies van Schendel niet om grip te krijgen en verloren de partij met 13-3. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman ging het beter zij wisten de partij met 13-1 te winnen. Tegelijk is ook de partij van Ruud van Dijk en Karin Jansen afgelopen en zij hebben de partij gewonnen met 13-3.
Dus met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tripletten ronde. Bij Wim Koreman, Ruud en Karin ging de wedstrijd voorspoedig. Karin wist via een goed geschoten boule 5 punten te scoren voor Dongen3 en zo kwamen ze op 12-6. (oefenen in precisie schieten heeft geholpen!) Daarna gaven ze de partij niet meer uit handen en wonnen met 13-6. Bij Wim, Willy Boersen met Corrie Koreman ging het tot het 10e punt goed met goed spel. Daarna kwam de tegenstander dichterbij en lukte het niet meer bij Willy en Corrie. Ze probeerde het nog wel maar de tegenstander ging er met de overwinning van door met 13-10.

Vol goede moed begonnen ze aan de laatste ronde doubletten. Bij Wim en Corrie Koreman ging het niet goed ook het wisselen van plaatser en schutter hielp niet. Ze verloren de partij met 13-1. Wim en Willy Boersen speelden goed. De tegenstander mopperde dat ze elke boule moesten schieten wat ze ook uit hun spel haalde. Wim en Willy wonnen met 13-1. Een gelijkspel hadden ze nu, Karin en Ruud staan eerst ver achter. Maar daarna komen ze goed op dreef en het wordt een lange partij waar het nog alle kanten op kan gaan. Tijdens de laatste méne gaat het net iets minder en bij de tegenpartij beter. Zij winnen de partij met 13-11. Met een 4-4 gelijkspel gingen ze huiswaarts.

Over 2 weken moeten ze thuis spelen tegen Mooie Boule uit Berlicum.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-30012019-2020/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-40032019-2020/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Reacties