Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

De inschrijving voor het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel is verlengd naar 29 februari. Tot op heden zijn er nog niet veel inschrijvingen binnen.

Het toernooi wordt gehouden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart in de periode van maart tot en met mei. Er is sprake van een jubileumversie. De organisatie had daarom gerekend op meer inschrijvingen. Wedstrijdleider Jacco Nieuwenhuizen sprak de hoop uit dat er met een extra oproep nog wat meer mensen zich zullen melden. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/ .

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
SunControls verliest
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team SunControls Tilburg met 2-6 van team Molenvliet uit Waalwijk. Anja Verbogt kreeg maar 44 beurten. Toch kwam zij slechts drie caramboles te kort. Anton Smulders kreeg zelfs maar 39 beurten en verloor kansloos. Ook Nhiep Tran kwam niet in zijn spel en kwam er totaal niet aan te pas. De eer werd gered door Patrick Schrijver. In maar 40 beurten stoomde hij af op de finish met het prachtige gemiddelde van 0.625.

Opnieuw verlies P.C. Kamp
In Boxtel verloor team P.C. Kamp met 8-0 van team DIB. Kopman Ad Smolders kwam slechts drie caramboles te kort. Leo Loonen kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook Piet Kamp bleef relatief ver verwijderd van de finish. Teamleider Jan Ligtenberg kwam ook slechts drie caramboles te kort. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Hij kreeg b ovendien slechts 38 beurten.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Verlies ’t Vaartje 1
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje 1 met 30-22 van team ’t Hartje. Geen enkele speler wist de winst te pakken. Ad Faro speelde ee moeizame partij en kwam er deze keer niet aan te pas. Patrick Schrijver bleef ondanks een schitterende serie van vijf nog vier caramboles verwijderd van de finish. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Ook Bart de Wijs kwam vier caramboles te kort.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B2: Royal Hedge blijft koploper
In Made speelde team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge met 26-26 gelijk tegen team ’t Steegje. Piet Kamp kreeg slechts 37 beurten. Toch wist hij het verlies beperkt te houden. Aan de meet kwam hij slechts vijf caramboles te kort. Ton Hamers kwam zelfs maar één carambole te kort. Ook hij kreeg weinig beurten, namelijk slechts 41. Hij maakte een mooie serie van vier. Anton Smulders trok de winst wel naar zich toe. Hij maakte onder meer een prima serie van zes caramboles en finishte na slechts 36 beurten. Hij zette het sublieme gemiddelde van 0.638 neer. Door dit resultaat blijft team Royal Hedge royaal aan kop. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 24-28. Kopman Johan Ligtenberg kreeg maar 37 beurten. Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort. Edwin Ligtenberg moest diep buigen. Zijn opponent presteerde het om in maar 28 beurten de partij uit te spelen. Edwin maakte nog wel een goede serie van vier caramboles. De eer werd gered door Erwin Ligtenberg. In een gedegen partij stevende hij op de winst af.

B1: Winst ’t Vaartje 2 en 3
In Kaatsheuvel won team ’t Vaartje 3 met 28-29 van team Kierewiet. Ton Kemmeren was qua moyenne de beste man van zijn team. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.777. Toch kwam hij aan de meet nog één luttele carambole te kort. Hij maakte bov endien een mooie serie van vijf. Met een serie van vier deed Arthur Snoeren hier niet veel voor onder. Hij trok de winst wel nar zich toe in een slepende partij. Ook Embert Broekhoven kwam maar moeizaam tot scoren. Toch wist ook hij de winst naar zich te trekken. Met dit resultaat blijft ’t Vaartje 3 aan de leiding. In Sprang-Capelle won team ’t Vaartje 2 met 23-28 van team HMS 2. Patrick Schrijver was de enige die verloor. Hij kreeg ook slechts 34 beurten. Toch kwam hij maar vijf caramboles te kort. Hij zette het formidabele gemiddelde neer van 0.941. Dit was het beste moyenne van zij team. Jos Hamers won mede dankzij een fabuleuze serie van vijf caramboles. Jos speelde een degelijke partij, waarmee hij de winst mee naar huis nam. Leo Loonen speelde een geweldige partij. Hij had maar 39 beurten nodig om over de meet te komen. Hij liet het vorstelijke gemiddelde van 0.743 voor zich noteren. Zowel Patrick als Leo maakten elk een serie van vier.

Reacties