Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

Speelronde 18 Dongense Darts Competitie.

De laatste competitie ronde voor de Eerste en Tweede Divisie. Voor de Ere Divisie stond de eerste play-off wedstrijden op het programma. In de Tweede Divisie sluit Het Vaartje de competitie af met een 8-5 score op DVDVD. Darth Vader deed het met eenzelfde score tegen No Mercy. No Mercy kwam nog wel even met 4-2 voor, maar verloor toch met 8-5. TROTS ontving Het Karrewiel 1. En voor een 2-e maal won TROTS met 9-4 ruim. De Nifkes van ’t Vaartje 2 heeft een achterstand op TROTS en zal dus zelf ook ruim moeten winnen. Maar met Pijlloos als tegenstander weet je het nooit. De wedstrijd ging door tot 6-6 en de laatste 1001 teamronde moest de beslissing brengen. Pijlloos won deze en daarmee dus ook met 7-6 de wedstrijd. HBHB was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 6. TROTS en De Nifkes van ’t Vaartje spelen nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar en de voorsprong van TROTS is nu 10 punten. Pijlloos staat derde.

Het Karrewiel 2 perst er nog een overwinning uit in de Eerste Divisie. Al 4 wedstrijden niet meer gewonnen. Dat moest anders tegen het toch sterke Gijle Peile. Het Karrewiel liet niks heel van Gijle Peile en won met 11-2. 4P had een korte opleving in de competitie, maar tegen No Score zat winst er zeker niet in. Na 2-2 tussenstand wordt eindstand 9-4 voor No Score. Voor 4P noteerde Michael Heijne een 180 en finishte Frits van den Boer 94. Stef Mommers van No Score finishte ook 94. Al het talent van De Tobbers werd gebruikt om New Bundy’s te verslaan. Maar New Bundy’s nemen een voorsprong. De Tobbers vechten zich terug in de wedstrijd en weten zelfs nog met 7-6 te winnen. Op Dreef 3 had slechts 2 punten voorsprong op Vrolijke Bull. Vrolijke Bull deed wat het moest doen uit bij Falcon. Gewoon winnen en dat lukte zekers met 10-3. Dus Op Dreef zal 8 punten of meer moeten scoren tegen Nie te Pijle wil het kampioen worden. In de eerste wedstrijd ging de winst met 9-4 naar Op Dreef 3. Het begin was echter voor Nie te Pijle, maar Op Dreef gaf zich niet zomaar gewonnen. Alleen gaat het fout met de koppels tac/tic die allemaal door Nie te Pijle worden binnen gehaald. Nie te Pijle pakte ook met 9-4 de winst. Weg kampioenschap. Voor Nie te Pijle gooide Wim Netten een 180 en finishte Wesley Lambooij van Op Dreef 116. De 180 teller staat op 21 stuks. Vrolijke Bull is kampioen van de Eerste Divisie. Op Dreef 3 is 2-e geworden en de Tobbers zijn derde.

In de Dongense Ere Divisie zijn er nog de play-offs die gaan beslissen wie zich kampioen mag noemen. The Dartons speelde thuis tegen Malle Bull. Het begin ging gelijk op, maar alle 501 koppels werden gewonnen door The Dartons. 6-2 voor dus en voor Malle Bull moeilijke zaak om nog te winnen. Dat lukte dan ook niet. 10-3 de score voor The Dartons. Voor Malle Bull gooide Ramon Bressers een 180 en finishte Pim van Boxel 136. The Dartons naar de finale. Op Dreef 12 speelde tegen Up to the bar 1. Beide teams niet op z’n sterkst omdat er wat darters waren afgereisd naar Dutch Open. Op Dreef 12 begon iets serker aan de wedstrijd, maar in de tac/tic koppels werd het definitief beslist. Op Dreef 12 drukte door en won met 11-2 ruim. Voor Op Dreef noteerde Johan Smulders een 180. Voor Up to the bar gooide William Leijten 2x 180 en Guus de Weijer 1x 180. Op Dreef 12 mag zich dus gaan opmaken voor de finale tegen The Dartons. Malle Bull speelt tegen Up to the Bar 1 voor plaats 3.

Reacties