Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 30ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Het is dus een jubileum.

Opnieuw heeft de organisatie overeenstemming kunnen bereiken voor het sponsoren van deze editie. Ook deze keer als hoofdsponsor. Het toernooi wordt dan ook gespeeld onder de naam van sponsor autobedrijf Scheerders. Het bedrijf heeft opnieuw het vertrouwen uitgesproken in dit evenement. Komende week zullen de deelnemers die al eerder hebben deelgenomen en waarvan de emailadressen bekend zijn een uitnodiging ontvangen. Informatie kan verkregen worden bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275.

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Gelijkspel team SunControls bij koploper
In Arnhem zorgde team SunControls Tilburg voor spektakel. Het speelde gelijk tegen de koploper. Eerst was er nog verlies voor Bert van den Hooff en Jos Hamers. Jos kreeg maar 37 beurten en Bert zelfs maar 32. Tegen zoveel overmacht waren zij niet bestand. Anja Verbogt en Patrick Schrijver wisten toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Anja won afgetekend. Zij gaf haar opponent weinig kans. Patrick speelde een bloedstollende partij. Hij maakte het net voor de neus van zijn rivaal uit. Hij won met slechts één luttele carambole verschil. Zowel Anja als Patrick maakten elk een mooie serie van vijf caramboles.

Gelijkspel team P.C. Kamp
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met4-4 gelijk tegen team Apparekoi uit Rumpt. In de eerste sessie moest Jan Ligtenberg verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 46 beurten. Piet Kamp speelde een prima partij.. Hij was al na 46 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.434. Piet maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles. Ook kopman Ad Smolders had maar 46 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige moyenne van 0.543. Hij won met overmacht. Leo Loonen kon het niet bolwerken en moest verlies incasseren. Hierdoor hielden beide partijen elkaar in evenwicht.

31-1: derby SunControls – Kamp
Op vrijdagavond 31 januari spelen de teams van SunControls en Kamp tegen elkaar. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Beide teams geven elkaar niet veel toe. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

3-tallen: ’t Vaartje 1 wint opnieuw
In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje 1 de winst op team De Hoef uit Tilburg. Het werd 27-22. Winst was er voor Patrick Schrijver en Bart de Wijs. Bart hield zijn tegenstander uitstekend in bedwang en won met overmacht. Patrick excelleerde door zijn partij in maar 35 beurten uit te spelen. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.828. Willy v.d. Wiel was de enige die verloor. Hij kwam niet echt in zijn spel. Alle spelers maakten een voortreffelijke serie van vier. Op maandag 3 februari speelt team ’t Vaartje 1 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

4-tallen: C. Van den Nieuwenhuizen verliest
In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 35-32 van team DCM uit Oosterhout. Winst was er voor Theo Laros en Ton Hamers. En was er een gelijkspel voor Jan Smeekens. Theo Laros speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Hij gaf zijn tegenspeler geen schijn van kans. Ton Hamers speelde een gelijkopgaande partij. In de slotfase winst hij de winst nipt naar zich toe te trekken. Hij had slechts 43 beurten nodig om de winst binnen te slepen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.372. Jan Smeekens speelde in 43 beurten gelijk. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.395. Alleen voor Mark Pijnenburg was er verlies. Hij kwam er totaal niet aan te pas. Zij tegenstander was overigens al na 30 beurten bij de finish. Op donderdagavond 30 januari speelt team Van den Nieuwenhuizen in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team Touche uit Hilvarenbeek. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 3 grijpt koppositie
Team ’t Vaartje 3 verloor weliswaar in Terheijden met 27-26 van team BVT. Toch waren de 26 punten voldoende om de koppositie te grijpen. Het heeft nu een voorsprong van drie punten op de nummer twee. De enige winstpartij kwam op naam van Arthur Snoeren. Arthur had maar 31 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.741. Embert Broekhoven verloor met nog maar één carambole te gaan. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier. Dat deed kopman Ton Kemmeren ook. Hij moest echter eveneens verlies incasseren. Team ’t Vaartje verloor in Geertruidenberg van team D’n Berg. Het werd 28-20. Alleen kopman Willy v.d. Wiel pakte de winst. Verlies was er voor Patrick Schrijver en Jos Hamers. Jos kreeg maar 38 beurten en Patrick maar 43. Op dinsdagavond 4 februari speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team Euphonia uit Kaatsheuvel. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

B2: Verlies Royal Hedge en AK
In Geertruidenberg verloor team Royal Hedge met 30-26 van team D’n Berg. Bert van den Hooff kreeg maar 39 beurten. Toch kwam hij maar twee caramboles te kort. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.435 voor zich nteren. Ook Anton Smulders kwam slechts twee luttele caramboles te kort. Hij kreeg maar 42 beurten. Hij liet een mooie reeks van 4 vcor zich noteren. Hij kwam uit op het prima moyenne van 0.500. Mark Pijnenburg bleef zelfs maar één punt verwijderd van de finish. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Ook hij kwam uit op eveneens een gemiddelde van precie de half. Op dinsdagavond 4 februari speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur. In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel tegen team BSV uit Waalwijk. Ook voor dit team was er verlies. Erwin en Edwin Ligtenberg wonnen beiden hun partij. Erwin lukt het zelfs om de partijen in maar 38 beurten te beëindigen. Hij kwam uit op de half precis. Kopman Jan Ligtenberg kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenspeler had slechts 20 beurten nodig om te finishen. Tegen zoveel geweld was Jan niet bestand.

Reacties