Mila Troopers bij de Wilkin Sports Cross in Goirle

Foto:

Wind en regen bij deze cross op de prachtige Regte Heide, maar natuurlijk zijn de Mila Troopers present. Als eerste gaat Nieke Westerveen van start bij de D-junioren. Ze had er zin in, en het zag er goed uit en ze was ze blij met haar vierde plaats. Lucas Rutjes mag het opnemen tegen Boris Griep, die iedere wedstrijd beter gaat. Boris gaat er met de winst vandoor, en een paar seconden later finished Lucas. Goed gelopen!

Dan de meiden C aan de start. De Mila Troopers Roos de Jong, Lotte Griep en Danica Willemen vormen samen de kopgroep, op ruime afstand van de rest. Roos bepaalt het tempo en Lotte en Danica volgen haar. Naar de finish toe zie je Roos op een gegeven moment de beslissing nemen om er voor te gaan en proberen als eerste te finishen. Danica zet de achtervolging in en Lotte aanvolgt in haar kielzog. Maar dicht bij de finish gaat Lotte de sprint van achter aan en schiet Danica voorbij. De race eindigt met Roos op het hoogste podium, Lotte op de tweede plaats en Danica wordt derde. Overigens was de finish erg lastig met veel wind en een korte slagregen, waarbij ze eigenlijk niet veel zagen. Maar de finish werd gevonden.

Het wordt iets rustiger weer, maar Anne de Jong en Marit Griep hebben in hun wedstrijd een stuk van 1300 meter geheel wind tegen. Dat is best heftig. Ze zijn goed weg aan de start en Marit kan met een viertal jongens mee. Anne haakt verstandig niet aan en zoekt haar eigen tempo. Bij doorkomst loopt Marit netjes in het groepje mee, en Anne zit daar zo’n 100 meter achter.
Aan de achterkant van het parcours is het groepje van Marit inmiddels uitgedund tot twee jongens en haarzelf. Ze loopt heel handig een beetje uit de wind. Anne loopt een mindere ronde, want de 1300 meter wind op kop waren kennelijk te veel. Dat vreet de energie weg en de laatste ruime kilometer wordt heel zwaar. Bij de finish, zie ik Marit in de verte in haar eentje voorop lopen, ze heeft de jongens afgeschud. Knappe prestatie! Anne maakt de race af als tweede.

Reacties