Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

De Dongense Darts competitie gaat weer verder. Na het darts ‘geweld’ op tv is het nu weer tijd om zelf weer wat te laten zien. Ronde 15 van de Winter competitie.

TROTS stond aan de leiding van de Tweede Divisie met Pijlloos op plaats 2. Pijlloos kwam deze ronde niet in actie. TROTS moest op bezoek bij No Mercy. TROTS had niet zoveel moeite met No Mercy en pakte met 10-3 de winst. Voor No Mercy finishte Nick van Kuijk 94. Hans van Rijswijk van TROTS finishte ook 94. DVDVD was op zoek naar overwinning nummer 3. Thuis tegen HBHB ging het aardig gelijk op, maar de overwinning was voor HBHB. 8-5 de winst. Danny Verbunt van DVDVD finishte 106. De Vaartse derby stond ook op het programma. Vaartje 1 tegen Nifkes van ’t Vaartje 2. De Nifkes waren wederom te sterk en nu ook weer met 10-3. Het Karrewiel 1 ontving Darth Vader. In een gelijk opgaande wedstrijd moest de laatste leg de beslissing brengen. Het Karrewiel 1 pakte deze en dus ook de winst met 7-6. De 180 teller blijft staan op 6. TROTS voor HBHB. De Nifkes van ’t Vaartje staan op de 3-e plaats

Vrolijke Bull staat eigenlijk vanaf begin aan de leiding van de Eerste Divisie, maar De Tobbers en Op Dreef 3 naderen. Maar de Tobbers speelde tegen Nie te Pijle en dan zijn de punten meestal voor Nie te Pijle. Maar De Tobbers zijn 2020 goed gestart. Nie te Pijle werd gelijk onder druk gezet en met 10-3 ruim verslagen. Marco Verschure van De Tobbers scoorde een 180. Gijle Peile speelde tegen Falcon. Gijle Peile maakte het verschil in de koppels 501. Falcon kon niet meer herstellen en verloor flink met 10-3. Cees van Gils van Gijle Peile scoorde een 180. Vrolijke Bull speelde tegen Het Karrewiel 2. Het ging gelijk op en Vrolijke Bull kreeg Het Karrewiel niet gelost. Wel de winst met 7-6. New Bundy’s kwam verrassend uit de hoek tegen No Score. Nou ja verrassend? De eerste ontmoeting werd ook gewonnen door New Bundy’s en wederom werd het een 8-5. Matthijs Schouten van New Bundy’s finishte 151. Op Dreef 3 kende geen genade met 4P. Een duidelijke afstraffing van 11-2. De 180 teller staat nu op 19. Op Dreef 3 en Vrolijke Bull staan nu beide aan de leiding. De Tobbers staan daar kort achter.

The Dartons staan aan kop in de Ere Divisie net voor Op Dreef 12. Maar de eerste 4 gaan play-off wedstrijden spelen om te bepalen wie er kampioen wordt. 2 inhaalwedstrijden zijn er gespeeld. Up to the bar 1 ontving Op Dreef 12. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Op Dreef 12 dat net een puntje meer pakte. 7-6 de score voor Op Dreef 12. Voor Up tot he bar scoorde Daan Bastiaansen een 180. Voor Op Dreef noteerde Johan Smulders een 180 en 106 finish. Het Karrewiel 13 speelde tegen Malle Bull. Het Karrewiel 13 kon het niet bijhouden en verloor met 3-10. Voor Malle Bull noteerde Pim van Boxel een 180 en finishte Oswald Janssen 127. De 180 teller staat alweer op 77. The Dartons blijven aan de leiding voor Op Dreef 12.

Reacties