Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden-groot.

Na de voorrondes en de halve finales waren er nog drie biljartsporters over. Het waren Ton Hamers, Artur Snoeren en Leo Loonen. Na twee wedstrijden was Ton Hamers uitgeschakeld. Hij verloor van Arthur Snoeren. Ook tegen Leo Loonen had hij weinig kans. Leo speelde zijn beste partij en was al na 27 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.703. De partij tussen Arthur en Leo moest de beslissing brengen. Arthur had een geweldige start. Hij leidde na 29 beurten met 6 tegen 14. Hij behoefde toen nog maar twee caramboles te maken.

Toen startte Leo echter met zijn opmars. Hij maakte er negen caramboles in ten beurten bij. Toen Leo nog twee caramboles moest speelde Arthur de partij uit.Hij is de kampioen van 2019 en volgt hiermee de opvolger van Ton Kemmeren. De eerste partij tussen Ton en Wilma eindigde na 49 beurten in een gelijkspel. Naast de eer kon Arthur ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Namens het bestuur dankte vice voorzitter Wilma Kemmmeren het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal en het aanvullen van het prijzengeld. Het was opnieuw een mooie finale.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Opnieuw winst ’t Vaartje 2
In Kaatsheuvel pakte team ’t Vaartje 2 de winst op team Kierewiet. In de eerste partij maakte Jos Hamers korte metten met zijn tegenspeler. Jos was a na 25 beurten bij de eindstreep. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.920. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf caramboles. In de tweede partij pakte Frans Kemmeren de winst. Het ging wel moeizaam. Toch wist hij zijn opponent steeds op gepaste afstand te houden. Hij maakte bovendien een mooie reeks van vier. Kopman Bart de Wijs kwam niet echt in zijn spel. Hij moest een nederlaag incasseren. De winst met 27-21 was echter voor het team van ’t Vaartje. Op dinsdagavond 7 januari speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel in de B2 –competiti tegen team ’t Pleintje 2 uit Dussen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

Reacties