Nuttige overwinning dames 1 De Vennen

Foto:

Het eerste damesteam van De Vennen maakte afgelopen zaterdag geen fout en rekende uiteindelijk nog vrij eenvoudig af met het bezoekende VZV Njord uit Veldhoven. Heren 1 mocht in Vlissingen op bezoek en moest duidelijk zijn meerdere erkennen in de mannen van ZPC De Zeeuwse Kust.

Dames 1 wilde zich graag revancheren voor het matige spel van een week eerder (9-6 verlies bij Arethusa) en deed dat in het duel tegen VZV Njord een halve wedstrijd lang. In de eerste periode nam het al afstand via twee afstandsknallen van Judy Goosens en een door Maud Schalken benutte strafworp (3-1). Een geslaagde midvooractie van Fleur Wolf, een benutte overtalsituatie en een raak geschoten strafworp door Maud Schalken en een treffer van Iris Akkermans brachten de teller halverwege de wedstrijd op 7 voor De Vennen. Omdat de verdediging de sterke midvoor van Njord aardig onder controle had en keepster Karlijn van der Heijde goed het oog had op de op haar afgevuurde schoten kwam Njord halverwege niet verder dan een 7-2 stand. Wat coach Klaartje van der Laken in de ‘grote pauze’ verteld heeft is niet geheel duidelijk maar feit is dat De Vennen in de tweede wedstrijdhelft verzandde in veel te gehaast en daarmee ook weer slordig spel. Schieten terwijl een groot deel van de ploeg nog in voorwaartse beweging is leidde diverse malen tot ‘uitbraken’ door nog niet teruggekeerde Njord-speelsters en uiteindelijk ook tot 2 tegentreffers. Toen het aan het begin van de slotperiode ook nog 7-5 werd leek het onnodig spannend te worden maar gelukkig brachten Renée Nieuwenhuizen (met een fraaie lob) en Judy Goosens (met haar 3e treffer) die spanning snel om zeep. Dat Njord in de slotseconden nog voor 9-6 zorgde was dit keer enkel voor de statistieken.

A.s. zaterdag gaan de dames op bezoek bij ZPC Schoonderbeek-Amersfoort. Dit team liep vorig jaar in de play-offs promotie naar de eerste klasse mis en lijkt vastberaden die misser dit jaar te herstellen. Met 15 punten uit 5 duels en een doelsaldo van +52 lijkt het daar aardig naar op weg, de dames van De Vennen kunnen de borst dus natmaken.

Heren 1 trof in ZPC De Zeeuwse Kust een aan de dames van Amersfoort vergelijkbare sterke tegenstander met de volle buit uit de eerste 4 duels. Al enkele jaren een topper in de 2e divisie dus de Dongense mannen wisten wat hen te wachten stond. Toch lieten ze zich in de eerste periode overrompelen (4-0) en duurde het tot de 5e minuut in de tweede periode voordat Niek Ritman en Bas ten Bulte De Vennen op het scorebord wisten te brengen. In de met een 6-2 stand aangebroken derde periode leek DZK de zaken iets te makkelijk op te vatten en dat liet De Vennen niet op zich zitten. Tom Wolf met een lob, Tim Schalken met een rake knal en Mart Graauwmans uit een overtalsituatie leken de spanning terug te brengen (6-5) maar een time-out bood de Zeeuwse coach de kans zijn mannen weer wakker te schudden. Waar De Vennen, dat zijn afgelopen week vader geworden topschutter Lars van Oosterbosch in Dongen had achter gelaten, aanvallend slechts aan één zijde echt dreigend kon worden zwom de thuisploeg in het verdere verloop steeds verder weg. Eerst bij een 13-5 stand ver in de slotperiode konden Geert Huijben en Koen Haast nog een keer ‘juichen’ voordat DZK de eindstand op 15-7 bepaalde.

De heren hebben nu 7 wedstrijden achter de rug en daarin de complete top 7 van hun divisie getroffen. Vanaf a.s. zaterdag gaan ze nu 4 tegenstanders treffen die bij hen in de buurt staan op de ranglijst, daarna zal veel duidelijk zijn voor het verdere verloop van de competitie. Zaterdag ontvangen de heren om 20.00u in zwembad De Vennen de ploeg van d’ELFT, de tot nu toe puntloze hekkensluiter. De heren kunnen de nodige support goed gebruiken!

Reacties