Midweek Bonds Toernooi 2019

Foto: CC0 Creative Commons

Op de laatste woensdag van oktober organiseerde JdbC Dongen haar 3e en tevens laatste Bondstoernooi van dit jaar. In tegenstelling tot vele andere toernooien die vaak in hget weekend gehouden worden, was het deze keer op een door-de-weekse-dag: op woensdag.

Er hadden zich 32 equipes ingeschreven, het maximum aantal teams i.v.m. de bezetting in de hal. De helft van het aantal equipes kwam van onze eigen vereniging en de andere helft kwam uit de regio. Het waren doorgaans teams die je ook op andere toernooien tegenkomt.  Rond haf 11 was alle voorbereidende administratie afgerond en kon men gaan beginnen aan de eerste wedstrijd uit een reeks van 5 voorgelote partijen. Deze loting werd door de computer gedaan en niemand wist dus op voorhand tegen wie ze zouden gaan spelen.

Elk equipe kreeg een wedstrijdkaartje, waarop was aangegeven tegen we ze achtereenvolgens moesten spelen. Hoewel de weersomstandigheden zeker niet verkeerd waren, besloten de meeste equipes toch in de hal te gaan spelen. Enkele teams wilden graag buiten spelen, waardoor er geen wachtpartij was. Na het openingswoordje van Henk, die samen met Marian achter de wedstrijdtafel zat, gaf onze arbiter in de persoon van Wim de Jong nog wat aanwijzingen aan de equipes.

Een van de wedstrijden duurde best lang: 2 uur en een kwartier! Hierdoor verschoof het wedstrijdschema enigszins en het was voor sommige equipes een hele lange pauze! Rond het middaguur was de crew van de catering gereed om de spelers te voorzien van een heerlijk eigen gemaakte erwtensoep (dank je wel Annie!), tosti’s, broodjes ei en natuurlijk ook de bekende, overheerlijke “broodje boules”. Deze groep, bestaande uit Wilma, Wim, Willy en Annie had het best wel druk, maar alles verliep prima.

Na elke wedstrijd moesten beide teams zich melden om de uitslag door te geven, zowel de winnaars als de verliezers. Bij winst kreeg elk equipe €2,- uitbetaald, hetgeen wederom goed gewaardeerd werd. Rond 17 uur waren de meeste wedstrijden al wel gespeeld en was het wachten op de uitslag. Een klein half uurtje later was de WECO zover, dat deze bekend gemaakt kon worden.

Hieronder volgt dan de uitslag van de prijswinnaars:
1e plaats: Jeroen Bleyen en Ali Doualeh (’t Dupke) 5 gewonnen + 59
2e plaats: Marian van Campen en Lies B. (Va-Tout) 5 gewonnen + 39
3e plaats: Cor Timmermans en Sran Dankers (JdbCD) 5 gewonnen + 38
4e plaats: Norma Bijl en Arnold Bijl (PC Genebos Be) 4 gewonnen + 30
5e plaats: Peter Timmermans en Osman Jibril (Mix) 4 gewonnen + 22
Wil vanGestel en Ben van Driessen (PVT) 4 gewonnen + 22

Het was een geslaagd boulestoernooi. Niet alleen vanwege het fraaie weer, maar ook door het enthousiasme en de sportiviteit van de deelnemers.
Bedankt allemaal.

WECO JdbC Dongen

Reacties