Poloteams De Vennen geven punten weg

Zowel dames 1 in het thuisduel tegen Polar Bears 3 als heren 1 in de uitwedstrijd bij DZT’62 had 3,5 periode lang zicht op de eerste overwinning van het nog prille seizoen maar uiteindelijk hield alleen dames 1 één puntje over aan het tweede gelijkspel in twee wedstrijden.

Na de puntendeling bij NDD in Doetinchem twee weken geleden ontving de dames van De Vennen deze week het derde team van eredivisionist Polar Bears uit Ede. De Dongense dames begonnen brutaal onder leiding van de deze wedstrijd uitblinkende Judy Goossens en namen binnen een mum van tijd een 3-0 voorsprong. De bezoeksters verkleinden die in de eerste periode nog tot 3-2 maar in de tweede periode was het opnieuw De Vennen dat afstand nam en de kantwissel bereikte bij een 6-4 voorsprong. In de derde periode werd de goede lijn voortgezet en bij een 9-5 stand halverwege deze periode leek de eerste zege van het seizoen binnen handbereik.

In plaats van tot rust in het spel leidde de voorsprong echter tot te enthousiaste pogingen om de score uit te breiden, er werd plots veelvuldig te vroeg geschoten vanaf te grote afstand of vanuit de verkeerde hoeken. De gasten roken hun kans en waar de productie aan Vennen-zijde stokte slopen zij dichterbij en met nog 1.30 minuut in de slotperiode te spelen zelfs langszij op 9-9. In de laatste anderhalve minuut kwam geen van de ploegen nog tot scoren zodat dit ook de eindstand werd. Een punt gewonnen of twee punten verloren, wie zal het zeggen. Judy Goossens scoorde drie keer en 6 andere speelsters volgden dat voorbeeld met één treffer. A.s. zaterdag ontvangen de dames om 17.00u in eigen huis DWK uit Barneveld en gaan ze opnieuw op jacht naar de volle winst.

De competitieleider heeft heren 1 met een loodzware competitiestart opgezadeld. Als promovendus troffen ze twee weken geleden met het Amsterdamse JAWS de nummer twee van vorig seizoen, afgelopen zondag mochten ze in Deurne op bezoek bij de nummer drie, DZT’62. Anders dan tegen JAWS was De Vennen nu vanaf het beginsignaal goed bij de les en dit resulteerde in een eerste wedstrijdhelft waarin de ploegen beurtelings op voorsprong kwamen met een 7-7 stand halverwege de wedstrijd tot gevolg. In de derde periode nam De Vennen tot drie maal aan toe een voorsprong van twee treffers en dit leidde bij de thuisploeg, die deze tegenstand duidelijk niet verwacht had, tot de nodige frustraties met één rode kaart wegens commentaar op de leiding tot gevolg.

In de op een 10-12 stand begonnen slotperiode scoorde De Vennen als eerste en die 10-13 stand bood alle uitzicht op een stunt. Helaas net als bij de dames werd het spel van De Vennen hierop wat te overmoedig, er werd te gehaast geschoten en DZT’62 profiteerde geroutineerd. Opeens vielen bij hen de schoten wel binnen en langzaam maar zeker glipten duel en punten De Vennen door de vingers. In 4 minuten tijd veranderde de 10-13 voorsprong in een 15-13 achterstand en aan die stand veranderde in de laatste 2,5 minuut niets meer. Lars van Oosterbosch, Bas ten Bulte, Tim Schalken, Bas Verhagen en Geert Huijben waren trefzeker voor De Vennen.
De heren gaan a.s. zaterdag in Alblasserdam op bezoek bij Wiekslag een nieuwe poging doen om de eerste punten in de wacht te slepen.