Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

Dongense Darts Competitie

Een echte kraker in de Tweede Divisie in speelronde 4. De nummer 1 Pijlloos tegen TROTS dat 2-e staat. Beide teams op oorlogssterkte. TROTS komt beter uit de startblokken en Pijlloos moet in de achtervolging. Maar ook in het vervolg pakte TROTS de meeste punten. 9-4 de winst. Voor Pijlloos scoorde Boy van Praet een 180. Kan Nifkes van ’t Vaartje 2 daarvan profiteren om weer wat te stijgen? Uit bij Darth Vader gaat het lang gelijk op. Maar bij 4-4 wordt toch het verschil gemaakt door Nifkes van ’t Vaartje dat de wedstrijd met 8-5 beslist. Niek de Baar van de Nifkes finishte 84. HBHB heeft pas 1 overwinning staan en dus naarstig op zoek naar nummer 2. Maar Het Vaartje 1 wilde daaraan niet meewerken en won ruim met 9-4. No Mercy tegen DVDVD is uitgesteld en Het Karrewiel 1 was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 2. TROTS heeft de leiding overgenomen van Pijlloos. De Nifkes van ’t Vaartje blijven op plaats 3.

De 4-e nederlaag op rij voor 4P in de Eerste Divisie. Ja in de beker werd er nog wel gewonnen, maar in de competitie wil het niet lukken. Nu was Nie te Pijle te sterk. Pas in de koppels tac/tic werd er iets teruggedaan door 4P, maar dat is te weinig. 10-3 de winst voor Nie te Pijle met een 90 checkout voor Niek Geutjes. No Score doet het juist boven verwachting. Net nieuw in deze divisie en dan tegen de ervaren darters van Gijle Peile moeten aantreden. No Score kende geen angst en pakte zomaar de eerste 8 punten. Gijle Peile deed nog wel iets terug, maar het bleef bij een 10-3 winst voor No Score. Falcon speelde tegen De Tobbers. Het werd een wedstrijd op conditie en wie de langste adem had kon wel eens de winst pakken. De Tobbers waren de gelukkigste in deze partij en won met 7-6. Voor De Tobbers scoorde Antoine Zanoni een 131 uitworp. Marik Sterkens van Falcon gooide een 180. Van Vrolijke Bull tegen Op Dreef 3 en Karrewiel 2 tegen New Bundy’s is geen uitslag bekend. De 180 teller staat op 4. No Score heeft brutaal de leiding genomen voor De Tobbers.

In de Ere Divisie maakte The Dartons gehakt van Triple Trouble. Toch wat getergd door de laatste resultaten wilde The Dartons even een punt maken. Triple Trouble trapte erin en pakte slechts 1 punt. 12-1 de winst voor The Dartons en Triple Trouble vinden we terug op de laatste plaats. Op Dreef 12 heeft juist de weg naar boven gevonden. Maar tegen Het Karrewiel 13 gaat het niet vanzelf. Dat zijn geen kleintjes meer. Op Dreef weet toch een verschil te creëren en daarmee de wedstrijd te winnen. 8-5 de score. Up to the bar 1 nam het op tegen Malle Bull dat al even geen competitie wedstrijd had gespeeld. De wedstrijd was in evenwicht tot 4-4. Waar Up to the bar 1 vorige week koppels tac/tic inleverde pakken ze nu alle 4 de koppels. 8-5 de winst met een 180 score voor Carlo van Kleef en een 142 checkout voor Wesley Kuijsters. Voor Malle Bull noteerde Oswald Janssen een 180 en Dylan de Ruysscher een 180. De 180 teller staat nu op 13. The Dartons aan de leiding met een punt voorsprong op Op Dreef 12.

Reacties