Dartsnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: CC0 Creative Commons

Op zaterdagavond 5 oktober staat al weer de vijfde wedstrijd op de rol in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi.

Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Darts: WBDF-competitie:
Dubbele winst ‘t Vaartje
In Breda gooide team ’t Vaartje in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie tegen team DHP. Het was een spannende wedstrijd, die uiteindelijk met 4-5 werd gewonnen. Alleen Ruud van Kollenburg wist zijn single te winnen. Verlies was er oor Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Goof Verbunt. In de koppelpartijen werd de stand rechtgetrokken. De teamronde moest de beslissing brengen. Deze werd ook gewonnen door de darters van ’t Vaartje. Dit leverde meteen ook de winst op. Ruud gooide bovendien nog een fraaie 180-er. Vorige week gooide team ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje tegen team Pog Mo Thoin uit Breda. Na de singles was de stand nog volstrekt in evenwicht. Winst was er voor Hans en Ruud. Goof en de herstellende Davey Danyluk moesten verlies incasseren. Daarna werd er geen partij meer verloren, zodat de eindstand 7-2 werd. Hans de Jong gooide prima Hij had een prachtige 106 finish en gooide ook nog een 180-er. De volgende thuiswedstrijd is pas in verband met de herfstvakantie op 22 oktober.

Reacties