Bizar slot bij VV Dongen tegen OSS 20

Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken konden beide teams leven met het gelijke spel. De 1-1 tussen VV Dongen en OSS 20 was een eerlijke afspiegeling van een wedstrijd die niet bol stond van kansen. Maar de absolute slotfase was wellicht nog wel het hoogtepunt van een duel dat vooral op het middenveld werd gestreden. Arbiter Aafouallah kreeg onbedoeld een hoofdrol in de slapstick in de blessuretijd.

Het was lekker druk op Sportpark de Biezen. Koploper OSS 20 kwam met veel vertrouwen naar Dongen. Ze wilden de derde zege op rij op gaan halen en het liefst met mooi en verzorgd voetbal. VV Dongen had de week eerder een nederlaag moeten incasseren en was uit op revanche met zichzelf.

Het team van OSS 20 staat bol van ervaring en voetballend vermogen. Enige smet was dat spits Rob van Sonsbeek geblesseerd was geraakt, maar trainer Kreekels heeft genoeg mogelijkheden om dit gat op te vullen. Trainer Osman Erbas moest het doen zonder de geblesseerde Robert Roosen en was genoodzaakt om Luuk Hultermans een linie terug te halen. Gijs van den Berg nam de rol waar van controlerend middenvelder.

De gehele eerste helft liet VV Dongen OSS 20 aan de bal en zette kort voor het zestienmetergebied druk op de mannen uit Oss. Deze hadden geen verweer tegen de snoeiharde duels die VV Dongen op de mat legde. “VV Dongen gooide veel arbeid en strijd in het duel en daar hadden wij het moeilijk mee. Dat was hun verdienste.” Aldus trainer Kreekels die zag dat zijn ploeg zoekende was. Daartegenover was VV Dongen erg slordig in de omschakeling. Bij balwinst waren ze na een paar balcontacten de bal al weer verloren en vergaten in het omschakelingsmoment de vleugels aan te spelen. Hierdoor zag het er voor de neutrale toeschouwer erg slordig uit.

De tweede helft liet he zelfde beeld zien als de eerste, maar in de 64e minuut veranderde dat toen rechtsback Mohammed Mansaray zich vergreep aan een aanvaller van OSS 20. Hij deed dit binnen de zestien dus een penalty was het gevolg. Jos Peltzer schoot de bal onberispelijk binnen. (0-1 in de 64e minuut)
VV Dongen liep voor de derde keer in dit prille seizoen achter een onnodige achterstand aan. Erbas moest ingrijpen en deed dit met drie aanvallende wissels. Vooral invaller Mart van Bree liet zijn werkelijke klasse zien en scoorde bijna met een vliegend schot. Keeper Rick van der Leest kon redding brengen. VV Dongen bleef druk houden op OOS 20 maar moest opletteen dat het niet in het mes zou lopen. OSS 20 was een paar keer bij de 0-2. Een bal die via de onderkant lat uit het doel vloog was wellicht de grootste kans en had de wedstrijd definitief op slot gegooid.

Het moet gezegd worden: VV Dongen bleef ongelooflijk veel energie in de wedstrijd stoppen en verdiende op basis van dat gegeven een punt. Die kwam er! Een vrije trap in de blessuretijd werd door Thom Avontuur richting het hoofd van Jan Gerrits jr. gestuurd. De aanvoerder kopte tegendraads in de bovenhoek. Keeper van der Leest kon de bal niet klemmen en Nassim Asrih was er als de kippen bij om de bal over de achterlijn te werken. Binnen een tiende seconde griste van der Leest de bal voor Asrih weg en de arbiter dacht dat het spel verder kon gaan, maar zijn assistent was al op de terugweg naar de middellijn. Hij had gezien dat de bal de achterlijn had gepasseerd. Pas twintig seconden na deze schermutseling attendeerde de assistent zijn scheidsrechter op zijn waarneming en pas toen wees Arbiter Aafouallah naar de middenstip. (1-1 in de 92e minuut)

OSS 20 protesteerde heftig omdat zij claimden dat Asrih de bal met de hand in het doel zou hebben gedrukt. De arbiter van de dag kon alleen maar zeggen: “Ik stond op zo’n positie dat ik dat niet heb kunnen constateren en ik ga dan uit op de waarneming van mijn assistent. Meer kan ik niet doen.”
VV Dongen kreeg hiermee wat het verdiende en daar was eigenlijk iedereen het wel mee eens. Zondag 15 september speelt VV Dongen in en tegen promovendus Hoogland. Daar beginnen ze om 14.00 uur