Hidde van Veenendaal wint Parijs-Roubaix voor junioren

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De Dongense wielrenner Hidde van Veenendaal (18) heeft een fantastische prestatie geleverd door zondag Parijs-Roubaix voor junioren te winnen.

De afgelopen jaren won van Veenendaal al een flink aantal koersen. In 2017 werd hij Nederlands kampioen bij de Nieuwelingen maar de overwinning van afgelopen zondag is zonder twijfel de allermooiste tot nu toe. Eerder dit seizoen presteerde Hidde van Veenendaal ook al goed in de junioreneditie van de Ronde van Vlaanderen,  waarin hij 18e werd en Gent Wevelgem (19e en beste Nederlander). Van Veenendaal reed de 111 km lange ‘Hel van het Noorden’  in 2 uur 44 minuten en 29 seconden.

Unieke beelden: Hidde van Veenendaal op de beruchte op de beruchte laatste kasseienstrook van de 5e categorie Carrefour de L’Arbre. Pix4Profs/Jan Stads.

Aan  Omroep Brabant vertelt van Veenendaal: “Toen ik over de finish ging dacht ik: heb ik echt serieus gewonnen?” Hij voelde tijdens de rit echter al wel dat het goed zat: “Ik heb er heel hard voor getraind en ik merkte gelijk al dat ik hele goede benen had.”

Hidde van Veenendaal kwam al redelijk vroeg in de race in een kopgroep terecht met veertig renners. Wegens materiaalpech moest hij echter de achtervolging inzetten om terug te komen bij die groep. Dat lukt, waarna Hidde van Veenendaal meteen demarreerde. Samen met een Franse renner wist van Veenendaal de koploper in de koers te achterhalen. Op de wielerbaan liet hij de fransman Hugo Toumire achter zich. De derde plaats was voor de Nederlander Lars Boven

 

 

Reacties