Voorbeschouwing VV Dongen – TEC

Foto:

Grote vraag na twee nederlagen is natuurlijk of VV Dongen de negatieve spiraal kan doorbreken. Aanstaande zondag 27 januari om 14.00 uur staat het duel met koploper TEC op het programma. Of het allemaal doorgaat hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. Houd Facebook of de website in de gaten.

Door Frank van Heteren

Blessureleed, geen vorm en weinig vertrouwen spelen de groep van Ruud Kaiser parten. En als je dan een echte ‘0-0 wedstrijd’ weggeeft dan wordt het er allemaal niet makkelijker op. Maar de competitietrein dendert verder en is het aan de fitte jongens om van de verkeerde route af te komen. Terug op het juiste pad komen kost goed navigatiewerk en enorm veel discipline. Daarnaast zullen de leiders moeten opstaan om de groep voor te gaan op deze moeilijke reis.

Ja, VV Dongen zit in de hoek waar je niet wilt zitten. Het programma helpt daarbij ook niet. Naast TEC staan GOES (uit) en Blauw-Geel 38 op de rol. Trainer Ruud Kaiser heeft echter toch nog wel een doel in zijn hoofd zitten en dat zou gaan om de 3e periode. Deze periode start vanaf wedstrijd 24 en hij wil zijn team vooral daarop voorbereiden. Ik snap dat, want anders is het seizoen al voorbij voordat 2019 nog maar net is begonnen, maar daarentegen zitten we pas bij wedstrijd 19 en mijn vraag is daarom hoe we door deze lastige periode heen gaan komen?  Afgelopen zondag lag het niet aan de inzet, maar om nu te spreken van een slagvaardig VV Dongen gaat me iets te ver. Het gebrek aan kwaliteit ( met het missen van Remon Koenen, Jan Gerrits en Thomas Schilders) liet zich vooral in offensief opzicht zien. Daarmee wil ik niet de prestatie van de invallers bagatelliseren, want aan hun strijdlust lag het helemaal niet. In deze klasse gelden andere wetten en dus zijn zulke wedstrijden een (harde) leerschool.

TEC ging vorige zondag keihard onderuit tegen het verrassende OSS 20. Met maar liefst 1-6 werden de mannen uit de Betuwe op de slachtbank gelegd. Niet gunstig voor VV Dongen, want de keeper van TEC was zo over de emmer dat hij zich in een interview met Voetbal 24/7 keihard uitsprak over de mentaliteit van de titelkandidaat. “We waren vandaag allemaal egootjes!” Van der Swam die tevens aanvoerder is was niet mals in zijn commentaar: “Ik heb me flink lopen ergeren. Wij vinden onszelf beter dan iedereen in deze competitie, maar vandaag werd duidelijk dat dat even niet het geval was. De vechtlust ontbrak waardoor we veel duels verloren. Er hing vanaf minuut één een negatieve sfeer over ons elftal.” Hij ging verder door te zeggen dat het een complete off-day was maar dat ze de nederlaag niet groter moeten maken dan het is. “Maar 1-6 is wel ruim.” Aan de andere kant was Tony de Groot van OSS 20 ook duidelijk in zijn commentaar: “We hadden een plan. Snel en hoog druk zetten. Dat lukte en TEC zette daar weinig tegenover. Het had wel 1-10 kunnen worden als we alle kansen hadden benut.”

Tja, dan weet je wel met welke intenties TEC naar Dongen afreist. Maar goed, het balletje blijft rond en we beginnen op 0-0. Het zijn clichés om jezelf wat moed in te praten. Dat hadden ze vorige week waarschijnlijk bij Emmen en Heerenveen ook gedacht, toch? Het leuke en mooie in voetbal is dat het elke week er weer anders uitziet, maar dat het zondag moeilijk wordt is niets minder dan de keiharde realiteit. Aanvang van de wedstrijd is LET OP….14.00 uur.

Reacties