Wetsteijn Masters Driebanden: Jan Pullens ongeslagen kampioen

Foto:

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk.

Het toernooi werd voor de 30e keer verspeeld, met in totaal 60 deelnemers. Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi. Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 23 juni de finale verspeeld in café de valk. De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.

In deze finale moesten Hans Verbunt en Toon van Spaandonk 8 caramboles maken, de overige 3 finalisten, Jan Pullens, Arjo Dane en regerend kampioen Leo Peeters 6 caramboles. Onder kundige leiding van Dim van Groesen, Ger Kerst en Henk Driessen werd de finale gestart. In de 1e wedstrijd trad de regerende kampioen Leo Peeters aan tegen Jan Pullens, in 20 beurten eindigde deze partij in remise. Arjo Dane speelde hierna een prima partij tegen Hans Verbunt en won in 7 beurten. Toon van Spaandonk kwam voor het eerst aan tafel tegen Jan Pullens, na een 6-0 achterstand trok Jan met ondermeer een serie van 5 alsnog de partij naar zich toe in 8 beurten.

Hans Verbunt pakte zijn eerste winst tegen Leo Peeters in 22 beurten. Ook Toon van Spaandonk pakte zijn eerste winst door Arjo Dane te verslaan in 15 beurten. Jan Pullens wist hierna Hans Verbunt te kloppen in 11 beurten. Toon van Spaandonk bleef in de race om het kampioenschap door winst op Leo Peeters in 22 beurten. Nog 3 kanshebbers voor de titel, Jan Pullens had al 5 punten, Toon van Spaandonk 4 en Arjo had 2 punten, maar moest nog 2 keer aantreden. Leo Peeters ontnam Arjo zijn titelkansen en won in 9 beurten. Hans Verbunt versloeg hierna Toon van Spoandonk in 9 beurten, door deze resultaten was Jan Pullens al kampioen. De laatste wedstrijd ging tussen Jan Pullens en Arjo Dane, bij winst kon Arjo nog de 2e plaats pakken. Maar Jan won ook dit treffen in 13 beurten en werd ongeslagen kampioen, proficiat. De beste partij werd gespeeld door Arjo Dane, 7 beurten goed voor 25 euro.

Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 31e editie van 2019. Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.

Foto boven: v.l.n.r. Toon, Hans , kampioen Jan, Leo en Arjo

Reacties