Zondag 25 september wielerdag Dongen

Foto:

Komende zondag staat het centrum van Dongen weer in het teken van wielrennen. Tijdens de Ronde van Midden Brabant, die om 12.30 uur van start gaat in de Tramstraat, rijden voormalige profs mee maar ook jongeren die aan de boom schudden voor profcontract. 23 ploegen verschijnen aan de start. De een met vijf renners, de ander weer met zes, maar de meeste ploegen zullen met acht renners vertrekken. Kortom rond de 160 coureurs rijden in het totaal een dikke 160 kilometer door het Midden Brabantse land.

De meest spectaculaire stroken zijn natuurlijk de Kasseienstrook op de Watertorenstraat en het stukje onverhard richting de Doelstraat in Dongen. Na de start passeren de renners vier keer de finishlijn om zich op te maken voor de grote finale. Tussen de passages door worden verschillende andere koersen verreden.

Ronde van Dongen: Omnium koers voor Nieuwelingen
Zodra de renners weggeschoten zijn, gaat de omnium koers voor Nieuwelingen van start. Zij werken in het centrum een aantal onderdelen af, zoals de puntenkoers, rit in lijn over 30 ronden en een tijdrit. Als dan de tussenstanden zijn opgemaakt volgt direct na de finish van de Ronde van Midden Brabant de huldigingen. Zie programma.

Rabobank Dikke Banden Race
Traditioneel wordt ook dit jaar de Rabobank Dikke Banden Race verreden voor de jeugd uit de gemeente Dongen tot en met 12 jaar. In deze wedstrijd mag en niet op een racefiets gereden worden. Mochten er nog kinderen zijn die zich nog niet hebben aangemeld maar ook mee willen doen, dat kan nog. OP school liggen inschrijfformulieren. Ook via onze website kun je inschrijven of zondagmorgen tussen 11.30 en 12.25 uur bij IJssalon Smaak. Kost niets. Je hebt zelfs kans om een prachtige nieuwe mountainbike te winnen. Want alle deelnemers aan de Dikke Bande Race krijgen een lot. Bij de huldiging van de winnaars van jullie Dikke Banden Race wordt deze fiets verloot. Wat let je om niet mee te doen!
Zie ook: www.wielerbelangdongen.nl

Het dagprogramma rondom start en finish (Ouwe Sok).

Parkoers Ronde van Dongen en Dikke Banden Race:
Tramstraat, Kard. Van Rossumstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Tramstraat richting finish.

12:30 start Ronde van Midden-Brabant
12:35 start Puntenkoers Nwl (Nieuwelingen) 20 ronden
13:00 Dikke Banden Race basisscholen cat. 1.
13:30 passage Ronde van Midden-Brabant., renners komen vanuit de Rijensestraat.
13:35 Dikke Banden Race cat. 2.
Dikke Banden Race cat. 3.
Huldiging Dikke Banden Race
14:30 Passage Ronde van Midden-Brabant
14:35 Rit in lijn Nieuwelingen 30 ronden
15:30 Passage Ronde van Midden-Brabant
15:35 Tijdrit nr. 11-20 tussenklassement over 1 ronde
16:00 Passage Ronde van Midden-Brabant
16:05 Tijdrit nr. 1-10 tussenklassement over 1 ronde
16:30 Finish Ronde van Midden-Brabant
16:35 Huldiging Ronde van Midden-Brabant. en Nieuwelingen, Ronde van Dongen.

Reacties

Cookieinstellingen