ONI speelt met twee gezichten

In een wedstrijd die werd gekenmerkt door een ONI met 2 gezichten heeft de jonge equipe van ONI een zwaar bevochten 1-1 over de streep getrokken Gezicht 1; de eerste 15 minuten waren slapjes, veel onnodig balverlies, niet afdoende ingrijpen en met hangen en wurgen de 0-0 vast gehouden Gezicht 2; vanaf minuut 16 tot minuut 40 was het ONI wat ineens wel deed waar het goed in was, de bal van voet naar voet laten gaan, ondanks het matige veld, waar een kleine 6cm gras opstond en erg stroef was en vlot combinatie voetbal onmogelijk maakte, wat overigens ook gold voor het ambitieuze Dubbeldam.

Toch moest ONI nog een slaak van opluchting doen, toen Dubbeldam in de 19e minuut een uitgelezen mogelijkheid kreeg middels een kopbal maar deze gelukkig voor ONI over zag zeilen. Hierna nam ONI het heft in handen en kreeg voldoende mogelijkheden en grote kansen om de score te openen. Was het in de 20e minuut Lars vd Kletersteeg die een prima kop kans kreeg en hem nog aan de verkeerde kant van de kruising zag vliegen, zo zag hij hem in de 21e minuut wel tegen het netje ploffen na een puntgave voorzet van Rik Verkooijen. ONI de betere ploeg op dat moment en klaar om de genade tik uit te delen.
Deze kans kreeg men in de 24e minuut, opnieuw een vlijmscherpe voorzet vanaf de vleugel van Erik Rosenbrand en Lars vd Kletersteeg had hem voor het inkoppen, helaas stond de lat een verdiende treffer in de weg en bleef de 0-1 op het bord.

Na de broodnodige drinkpauze die zo bleek nadelig uit viel voor ONI dacht iedereen dat ONI Dubbeldam nog voor rust over de knie zou hebben leggen, maar men kwam bedrogen uit. ONI wat na de drinkpauze tot aan minuut 40 de nodige mogelijkheden kreeg middels schoten en kopkansen, liet vanaf minuut 40 de teugels ineens weer vieren en bracht zich zelf in zwaar weer. Het was dat doelman Patrick Pruijssers in uitstekende vorm stak en zijn team op de been hield met de meest onmogelijke reddingen, waarvan één zelfs met het hoofd anders had Dubbeldam zomaar langszij en voor kunnen komen. Na de rust die werd doorgebracht in een kleedkamer die meer leek op een sauna en wat zo bleek ook in de benen was geslagen van de ONI spelers, daar ONI de gehele 2e helft op 5 minuten na helemaal niet meer kon brengen wat het wilde.

Dubbeldam zette ONI onder grote druk en kwam enkele malen dichtbij de gelijkmaker, maar ONI had nog steeds geluk mede door de matige afwerking aan Dubbeldam zijde. Het geluk was op in de 88e minuut, weer alles of niets poging van Dubbeldam werd voor de goal van ONI geslingerd en viel precies op het hoofd van de hard werkende nummer 11 van Dubbeldam, deze zag zijn inzet achter de doelman van ONI belanden en leiden tot dolle vreugde bij de zwart witte. En dan ineens kreeg ONI weer de geest en trok het ten aanval, gooide de schroom van zich af en ging op jacht naar de 1-2. Met enkele kleine mogelijkheden werd ONI ineens weer wel gevaarlijk, maar het beoogde doel werd niet getroffen en alzo moest ONI de punten delen met een tegenstander die voor iedere meter streed en de inzet beloond zag worden.

Voor het overige was het een sportieve wedstrijd die prima werd geleid door scheidsrechter de Ruiter al zullen de mannen van Dubbeldam zich achter de oren krabben omdat men dacht in de slotfase recht te hebben op een pingel, die door Dhr. de Ruiter werd weg gewoven. Slot conclusie; een terechte uitslag van een wedstrijd met vele kansen voor beide teams, en een wedstrijd die van het cijfer 8 ook terug zakte naar een 4 en weer opkrabbelde naar een 6. Voor ONI is het te hopen dat de blessures van Erik Rosenbrand( arm) en Lars de Jong ( grote teen) mee vallen en dat de ploeg weer okselfris aan de start staat van het treffen met v.v. SCHELLUINEN wat a.s. Zaterdag op bezoek komt. Dat het voetbal dan een heel stuk beter en de juiste agressie er moet zijn hoeft verders geen uitleg, thuis wil ONI ongeslagen blijven.!!
Deze voetbalmiddag zal om 14.45 worden afgetrapt door PUPIL VD WEEK JESSE CARON en zal onder leiding staan van Dhr. Opstraat