Dongense Darts Competitie

Foto:

Na een ronde in het bekertoernooi was het nu alweer tijd voor speelronde 13. Lukt het Op Dreef 3 om de koppositie te behouden in de Tweede Divisie? Uit bij Het Karrewiel 1 is dan wel lekker. Even wat punten pakken. Maar de wedstrijd was redelijk in evenwicht en zelfs de winst zat er niet in. Het Karrewiel 1 won met 7-6 en een 102 finish voor John Trommelen. Leo Lambooij van Op Dreef finishte 91. En dan is het toekijken hoe HBHB bij DVDVD een grote score gaat neerzetten. En die score kwam er ook. 11-2 overwinning en weer terug aan de leiding.

TROTS ontving Money Shot en verloor direct 4 singles-partijen. Maar de resterende punten waren wel voor TROTS dat zo nog met 9-4 de wedstrijd won! Gert-Jan Klijs van TROTS finishte 119. No Score mocht aantreden tegen No Mercy dat steeds beter gaat presteren. Ook No Score merkte dat en verloor met 4-9 van No Mercy. De Weggooiers spelend in De Salamander forceerde een gaatje in de 501 koppels die Het Vaartje niet meer gedicht kreeg. Vorige week hard uit de beker gekegeld en nu een 8-5 verlies tegen De Weggooiers. Ton Kemmeren van Het Vaartje gooide wel een 180. De 180 teller komt uit op 8. HBHB weer terug aan de leiding met Op Dreef 3 weer op plaats 2. De Weggooiers zijn nu derde en hebben nog 2 wedstrijden in te halen.

In de Eerste Divisie is er zowaar een prima overwinning voor Mooi(e) laatste. En dat tegen de nummer 3 De salamander. Het lijkt verkocht want het was met 10-3 ook nog een dikke overwinning. New Bundy’s zijn ook goed bezig. Vorige week ronde verder in de beker en nu werd Het Karrewiel 2 met een nederlaag naar huis gestuurd. 8-5 overwinning met een 180 score voor Randy Biemans. Voor Het Karrewiel noteerde Erik Oerlemans een 180 score. Nie te Pijle haalde hetzelfde uit. Vorige week een plek bij de laatste 4 behaald en doorgaan met winnen. No Skills just lucky werd nipt verslagen met 7-6. Voor No Skills just lucky noteerde Koen Sprangers een 180 score en finishte Arnic de Labie 116. De kraker van de week was natuurlijk Zooike Ongeregeld tegen Malle Bull. Wie gaat er in deze divisie kampioen worden. Zooike Ongeregeld heeft al tijden de leiding, maar bij een verlies kan dat zomaar afgelopen zijn. Via een 2-2 tussenstand is het Zooike Ongeregeld dat de partij stevig in handen heeft. Wat heet: alle punten gaan daarna naar Zooike Ongeregeld dat met 11-2 wint. Voor Zooike Ongeregeld gooide Kevin Lens 2 maal 180 en een finish van 145, Peter Groeneveld 1 maal 180. Van de wedstrijd 4P tegen Falcon is geen uitslag bekend. De 180 teller staat op 25. Zooike Ongeregeld heeft nu een riante voorsprong op Malle Bull. De Salamander blijft derde.

Na 3 overwinningen in de Ere Divisie komt er dan toch een einde aan de reeks voor Het Karrewiel 13. Thuis tegen The Dartons kwam Het Karrewiel er niet echt aan te pas. 11-2 de winst voor The Dartons met een 100 checkout voor Kelvin Netten. Voor Het Karrewiel 13 noteerde Hans de Jong een 180. Triple Trouble en BSEIDREN zaten in hetzelfde bootje. Uithuilen na een onnodig bekerverlies en weer door voor de competitie. Triple Trouble ging dat het beste af en won met 9-4. Voor BSEIDREN gooide Erik Panis een 180 en finishte Jelger Jansma 113. Pijlloos mocht het opnemen tegen De Tobbers. Beide hoefde niet voor de beker te gooien, dus 2 weken volledige focus op deze wedstrijd. Pijlloos begon beter aan de wedstrijd en kon dat net lang genoeg volhouden. 7-6 de winst. Vrolijke Bull speelde in De Gouden Leeuw tegen Gijle Peile. Vrolijke Bull had een kleine voorsprong, maar Gijle Peile kwam terug tot 6-6. De laatste leg was beslissend en Gijle Peile pakte deze en daarmee de winst met 7-6. Op Dreef 12 was de laatste weken weer voorbij gestreefd door De Valk. Mooi moment om dat een halt toe te roepen in het onderlinge duel. Wedstrijd ging gelijk op en ook hier moest de laatste leg de wedstrijd beslissen. Op Dreef 12 won deze en dus ook de wedstrijd met 7-6. Voor Op Dreef noteerde Rick Verschure een 180, Robin Huysmans een 180 en een 110 finish. De 180 teller staat op precies 70 stuks. The Dartons uiteraard aan de leiding voor De Valk 1 en Op Dreef 12.

Reacties