Liberty Plugro Dames 1 neemt koppositie over

Zondag 22 november was een belangrijke wedstrijddag voor Liberty Plugro Dames 1. Om kwart voor 1 speelden zij tegen Hoeksche Waard Dames 1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de coaches besloten om meteen druk te zetten op de tegenstanders en meteen te laten zien dat Liberty het team moest zijn dat het spel ging maken.

De eerste tien minuten werd dit goed uitgevoerd, maar Hoeksche Waarde brak uit en dit zorgde voor het eerste tegengoal. Liberty liet het hier niet bij zitten en via een rebound bij de eerste strafcorner schoot Maud Ligtenberg de bal erin en maakte de stand gelijk. Al snel volgde de 2-1 die ook op naam kan worden gezet van Maud Ligtenberg. Via een aanval van de rechterkant gaf Eveline Kahlman de bal voor en Maud Ligtenberg dook de bal in het goal. Met een 2-1 voorsprong kon Liberty even rustig adem halen, maar de uitbraken van Hoeksche Waard in de tweede helft zorgden voor wat onrust aan de kant van Liberty en Hoeksche Waard scoorde de gelijkmaker.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Chelsea van Helmond een kans om uit te halen, maar ze werd gehinderd en kreeg hiervoor een terechte strafbal. Aanvoerster Diewertje Trommels nam de strafbal en schoot met een harde push hoog in het goal. De stand werd 3-2. In de laatste paar minuten was het nog even spannend, want Liberty verzwakte wat achterin en Hoeksche Waard kreeg nog een aantal kansen. Maar de verdediging en keepsters Sanne van Steen stonden sterk achterin en daardoor kon Liberty afsluiten met een verdiende 3-2 winst. Volgende week staat Walcheren op het schema en in deze voorlopig laatste veldwedstrijd gaan we proberen de eerste plek vast te houden en vol goede moed de zaalperiode tegemoet.