Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje heeft Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) zich geplaatst voor de volgende ronde van het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ton speelde degelijk. Hij kwam uit op het mooie moyenne van 0.447. Hij werd tweede in zijn poule. Poulewinnaar werd Leo Loonen uit Oosteind.

Leo zette het formidabele gemiddelde van 0.704 neer. Dit was deze week het hoogste algemeen moyenne. Hij speelde 51% boven de klassengrens. Bovendien maakte hij een mooie serie van vier caramboles. In zijn beste partij kwam hij uit op het prachtige gemiddelde van 0.900. Dit was overigens niet het beste partijmoyenne. Dat kwam op naam van Theo Laros (Kaatsheuvel) met 1.400. Theo maakte in deze partij een geweldige serie van vijf caramboles. Hiermee staat hij bovenaan in het sportcafé ’t Vaartje-klassement. Hij speelde liefst 24% boven de klassengrens. Toch werd Theo slechts derde. Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) werd hier de poulewinnaar. Patrick won al zijn partijen en speelde 15% boven de klassengrens.

Piet Vissers (Geertruidenberg) werd tweede, doordat Dongenaar Gerard Gabriëls in de na-beurt vanaf acquit miste. Ook Piet is door naar de volgende ronde. De Dongenaren Gerard Gabriëls, Jozef van de Ven, Joop Messenmaker en Henk Ypelaar (’s Gravenmoer) werden uitgeschakeld. Ook deze week weer volop wedstrijden in het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi.

1e divisie driebanden-groot:
Ongelukkig verlies team Hultermans
In Zundert verloor team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen zeer onfortuinlijk met 5-3. De enige winstpartij kwam op naam van kopman Jack Wijnen. Jack speelde prima en kwam uit op het mooie gemiddelde van 1.323. Kees Wittens kwam met het gemiddelde van 0.865 niet verder dan een gelijkspel. Willie Damen kwam er ondanks een fraaie serie van zes niet aan te pas en verloor. Bart Hultermans kwam slechts twee luttee caraboles te kort om een gelijkspel af te dwingen. Bart kwam uit op het solide gemiddelde van 0.730. Het was echter onvoldoende. Door dit resultaat staat team Hultermans op de tiende plaats en komt de degradatiezone nadrukkelijk in zicht.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Volle winst autobedrijf Lion van Loon
In Waalwijk won koploper team autobedrijf Lion van Loon Dongen met liefst 0-8 van team Molenvliet. Kopman Marrie Groeneveld speelde met 0.686 het beste gemiddelde. Daniël v.d. Geld deed hier met 0.673 niet veel voor onder. Beide spelers maakten bovendien een fraaie serie van vijf. Gerbert v.d. Lee zag zijn opponent nog dichtbij komen. Hij hield het hoofd echter koel en pakte bekwaam de winst. In een degelijke partij gaf Arnoud van Rooij zijn rivaal geen schijn van kans en zorgde mede hierdoor voor de volle winst. Doordat mede koploper ’t Steegje uit Made een punt verspeelde, staat team Van Loon nu alleen aan kop.

Biljartsport vierde divisie:
P.C. Kamp speelt gelijk
In Oosterhout speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. gelijk tegen D.C.Michielsen. Winst was er voor kopman Fabian van Hees en Piet Kamp. Piet gaf een goed vervolg aan een uitstekende reeks door opnieuw de winst te pakken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.377. Fabian liet zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Hij had maar 39 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende moyenne van 0.769. Verlies was er voor Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg. Ton kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Jan strandde op vijf caramboles van de meet. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich in de middenmoot.

Verlies voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 2-6 van team De Eekhoorn. De enige winstpartij kwam op naam van Toon Verbunt. Toon speelde een puike partij en kwam uit op 0.416. Leo Loonen zag zijn opponent als een razende van start gaan. In de eerste beurt makte deze gelijk een serie van zes. Leo knokte zich prima terug in de partij. In de slotfase kwam hij slechts twee luttele caramboles te kort. Ad Faro speelde pechvol. Toch moest hij aan het eind slechts drie caramboles toegeven. Danny van Kasteren kon zijn uitstekende prestatie van vorige week geen goed vervolg geven. Hij verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 46 beurten.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg blijft winnen
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 25-23 van team De Westhoek uit Drunen. Winst was er voor Embert Broekhoven en Toon Verbunt. Toon Verbunt speelde opnieuw een geweldige partij. Deze keer had hij maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het puike gemiddelde van 0.400. Ook Embert deed het prima tegen Gerbert v.d. Lee. Hij stond ver achter maar herpakte zich uitstekende in de tweede helft van de partij. Voldoende voor de winst. De enige verliespartij kwam op naam van Theo Laros. Theo kwam niet in zijn spel en verloor kansloos.

Nipt verlies De Hoef
In Made verloor team De Hoef met 24-23 van team ‘t Steegje. Piet Kuypers was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Winst was er voor Toine van Berkel ne kopman Paul Bruijstens. Paul kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.957. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Toine speelde schitterend. In maar 35 beurten was hij al bij de finish met het prachtige gemiddelde van 0.600. Team De Hoef staat op een geweldige tweede plaats. De achterstand met de koploper bedraagt overigens wel 21 punten.

Verlies team ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 21-30 van team Players uit Oosterhout. In de eerste partij verloor Ad Smolders. Ad kreeg slechts 37 beurten. Ad kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.594. In de tweede partij moest Henk Smolders senior in 43 beurten het onderspit delven. In de laatste partij kon Henk Smolders junior de eer niet redden. Hij kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Verlies AK Deur & Interieur
In Raamsdonksveer verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-24 van team Ut Sandoel. De enige winst kwam op naam van Johan Ligtenberg. In maar 28 beurten was Johan al bij de finish. Hij liet het buitengewoon mooie gemiddelde van 0.678 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Jos Hamers kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 35 beurten. Over het gemiddelde van 0.485 kan hij nog redelijk tevreden zijn, maar met het resultaat niet. Jan Ligtenberg kwam uit op 0.555. Aan de finish kwam hij vier caramboles te kort. Team AK handhaaft zich met dit resultaat op de zevende plaats.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
P.C. Kamp – SunControls
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt komende vrijdagavond 20 november een thuiswedstrijd tegen huisgenoot SunControls B.V. Tilburg. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Het prestige van beide teams staat immers op het spel. Het betreft een wedstrijd in de 4e divisie van de KNBB. Team Kamp bestaat uit: Fabian van Hees, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Ton Kemmeren en Piet Kamp. Team Suncontrols bestaat uit kopman Gerard Gabriëls, Antons Smulders, Anja Verbogt en Jos Hamers. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 24 november spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven, Jan Smeekens en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen team De Rommein uit Tilburg. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr., Henk Smolders sr. en Leo Loonen. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Reacties