Opnieuw winst voor poloteams ZV De Vennen

Foto:

Dames 1 en heren 1 van De Vennen tonen aan zich na de promoties van afgelopen seizoen aardig thuis te voelen in de bondsrangen. Beide teams boekten zaterdag opnieuw zeges waardoor de dames een top 3 plek innemen en de heren bovenin de subtop meedraaien.

Lange tijd zag het er overigens niet naar uit dat de dames hun 4e zege in 5 wedstrijden zouden boeken. Tegen het bezoekende Wiekslag uit Alblasserdam werd in de eerste periode weliswaar een vlotte 2-0 voorsprong genomen maar De Vennen had veel moeite met het fysieke spel van de bezoeksters. Een niet bijster begrijpelijk fluitend scheidsrechterlijk duo had weinig zich op de ‘eerste overtreding’ en floot veel meer op de daaropvolgende acties van de Dongense dames. Hert regende uitsluitingen en nog in de eerste periode bogen de bezoeksters de stand om naar 2-3.

polo9110

In deze stand kwam in de tweede periode geen wijziging waarna in de derde periode ‘de bom’ barstte. Na nog eens vier uitsluitingen aan Vennen-zijde reageerden coach en publiek naar de mening van één van de scheidsrechters te heftig. Het leverde coach Arie Schouten een rode kaart op en het publiek diende op last van de scheidsrechter door de aanvoerster gemaand te worden tot rust, op straffe van ontruiming van de zwemzaal. Onbegrip van publiekzijde was zijn deel maar naar eigen zeggen had de scheidsrechter al vaker met dat bijltje gehakt.

Los van het antwoord op de vraag of dat in zijn voordeel spreekt hadden de bezoeksters van alle commotie en emotie gebruik gemaakt door weg te sluipen naar 2-5. In de pauze tussen de derde en de vierde (slot)periode was het aan assistent-coach Erna Bouman om een laatste peptalk te houden. Dit ging haar blijkbaar bijzonder goed af want De Vennen gooide er, nog altijd fanatiek gesteund door het publiek, nog een schepje bovenop. Binnen anderhalve minuut was de achterstand verkleind tot 4-5 en Wiekslag wist niet meer waar men het had.

Een uitsluiting aan Wiekslagzijde bood De Vennen de gelegenheid tot de gelijkmaker en de 6-5 die anderhalve minuut werd gescoord werd helemaal luid bejubeld. Een laatste uitsluiting van een Vennen-speelster leverde geen tegentreffer op waarna De Vennen de wedstrijd rustig kon uitspelen. De productie kwamen deze wedstrijd op naam van Judy Goossens en Rachel de Vet die beiden 3 keer scoorden. Komende zaterdag gaan de dames in Leiden op bezoek bij het laaggeplaatste ZVL-BAM 3 maar de wedstrijd van deze week heeft laten zien dat posities op de ranglijst in deze fase van de competitie nog niet alles zeggen.

Dat laatste kon ook heren 1 beamen na het duel tegen het nog puntloze SBC2000 uit Breda. Deze ploeg is al jaren actief op bondsniveau maar heeft dit jaar de draai nog niet gevonden en moest zaterdag ook een aantal spelers missen. Voor De Vennen werd het echter zeker geen ‘kat-in-het-bakkie’ want na een slordige en doelpuntloze eerste periode, met een hoofdrol voor de Bredase keeper, kwamen de bezoekers in de tweede periode zelfs op een 0-2 voorsprong.

polo9111

Die prikkel had De Vennen blijkbaar nodig want na de 2-2 die nog in de tweede periode viel stoomden de Dongense mannen in de derde periode door naar een 7-3 voorsprong. Het pleit voor de bezoekers dat zij het niet opgaven en in de slotperiode de eindstand nog een draaglijk aanzien wisten te geven, 8-5, met uiteindelijk treffers aan Vennenzijde van Jeroen Op steegh en Lars van Oosterbosch (beiden 3x) en Koen en Mark Haast (beiden 1x). Door deze zege bezetten de mannen achter de ongeslagen koploper De Zeeuwse Kust (15 uit 5) en nummer 2 PCG/De Linge (12 uit 5) de met liefst 4 andere teams gedeelde derde plaats met 9 punten. Eén van die teams, De Meer, is a.s. zondag in Culemborg de volgende tegenstander.

Reacties

Cookieinstellingen