Koploper DVVC laat het volledig afweten tegen Raamsdonk

Foto:

DVVC leed volkomen terecht de eerste nederlaag van het seizoen en is hiermee koploper af. Het altijd moeilijk te bespelen Raamsdonk ging na 90 minuten verdiend als winnaar van het veld en weinigen waren het met de uitslag( 0-2) oneens. Wel met de manier hoe deze tot stand kwam.

Raamsdonk kwam furieus uit de startblokken en overrompelde DVVC volledig. Dat de bezoekers pas na 16 minuten de score opende mocht DVVC van geluk spreken. Vele corners en enkele hachelijke situaties voor het thuisdoel liepen vooralsnog goed af maar na iets meer dan een kwartier spelen maakte Ramsdonk dus de verdiende openingstreffer via Jurre van Laarhoven. Enkele minuten later had Jan-Willem Siemons met zijn puike kopbal pech dat de bal, buiten bereik van de Raamsdonk goalie, net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Het meeste spel in de eerste helft speelde zich af op het DVVC deel en in de 38e minuut verdubbelde Raamsdonk de voorsprong. Na slecht verdedigen bracht doelman Lesley van Delft nog redding maar in de rebound tikte Luuk Niewesteeg van Raamsdonk de 0-2 binnen. Jeffrey Weterings had met zijn kopbal de aansluitingstreffer kunnen maken maar zijn inzet ging rakelings langs. Ook 2 vrije trappen van de voet van aanvoerder Ron Heijmans kon het tij niet keren.

Na de thee een optisch beter DVVC maar zonder echte overtuiging. Raamsdonk was slecht eenmaal gevaarlijk via een van richting veranderde schot dat via de laat over ging. Daarentegen had DVVC verschillende mogelijkheden maar allen zonder resultaat. DVVC drukte Raamsdonk veelal terug op eigen helft waarmee de bezoekers meer ruimte kregen met snelle uitvallen maar niet meer voor gevaar kon zorgen voor het doel van Lesley van Delft. De laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd leek de aansluitingstreffer te vallen echter telkens wist de Raamsdonkdefensie een blok te zetten en naarmate de tijd verstreek besefte de bezoekers voor een stunt te kunnen zorgen om de ongeslagen koploper in eigen huis te verslaan. De jeugdige scheidsrechter Rissema had de wedstrijd goed onder controle alhoewel hij regelmatig het fluitsignaal liet gaan op luid appel van de bezoekers. De niet geheel fitte trainer Johan Dijkstra was vrij nuchter om de nederlaag maar aanvoerder Ron Heijmans was duidelijker: “inzet en mentaliteit heeft ons de zege gekost”. Duidelijk dus, over de gehele wedstrijd gezien, was Raamsdonk de terechte winnaar en blijft met deze zege bovenin meedraaien.

Zondag a.s. kan DVVC de koppositie weer overnemen van DEVO maar dan zal er wel gewonnen moeten worden wat een zware klus zal zijn. Aanvang 14:30 uur op sportpark DEVO in Bosschenhoofd.

Opstelling DVVC:
Lesley van Delft, Jan-Willem Siemons, Ron Heijmans, Dennis Kras, Jeffrey Weterings, Stefan van Dongen(Remco Kroese), Emran Pourmanaf, Fatih Kaya, Mahmut Ozdemir, Maikel van Bragt, Yunus Ozdemir(Stefan Celi, Koen Swanen)

Uitslagen DVVC
DVVC 1 Raamsdonk 1 0-2
SV Reeshof 2 DVVC 2 6-1
DVVC 4 VCW 4 4-2
DVVC 6 RKDVC 13 6-1
OVV’67 VR3 DVVC VR1 0-3
DVVC 2 zat. Olympia’60 3 3-2

Programma DVVC
Zaterdag 14 november
Best Vooruit G2 DVVC G1 11:30
NEO’25 4 DVVC 2 zat. 13:00
NEO vet. DVVC veteranen 15:00

Zondag 15 november
DEVO 1 DVVC 1 14:30
SAB 2 DVVC 4 12:00
DVVC 5 WDS’19 5 09:30
Rijen 7 DVVC 6 12:30
DVVC VR1 Dussense Boys VR1 10:00

Reacties