Dames De Vennen slaan toe in slotfase derby

Foto:

De met spanning tegemoet geziene derby tegen de dames van het Oosterhoutse De Warande bleef afgelopen zaterdag onnodig lang spannend maar eindigde uiteindelijk in een verdiende overwinning voor De Vennen. Heren1 slaagde er niet in koploper De Zeeuwse Kust in Vlissingen te verrassen, de derde periode deed de heren de das om.

Gezien de positie op de ranglijst waren de dames van De Vennen vooraf favoriet maar dat dit in een derby niet veel wil zeggen bleek wel weer. De Dongense ploeg miste in Judith van Heteren, Demi Waijers en Fleur Wolf een drietal vaste krachten waardoor coach Arie Schouten een beroep moest doen op jeugdspeelster Deborah Hinz en de eigenlijk nog geblesseerde Merel van den Heijkant om wisselmogelijkheden te hebben. In de aanvangsperiode speelde De Vennen onherkenbaar futloos en De Warande schoot zich waarschijnlijk tot eigen verrassing binnen een mum van tijd naar een 3-0 voorsprong. Door een geslaagde boogbal wist Laura Evers het eerste Vennen-punt op het bord te brengen. In de tweede periode kwam er al meer evenwicht in het spel maar het afmaken van kansen bleef een probleem. Voor De Vennen wisten Merel v.d. Heijkant en Ilse Mulder doel te treffen en doordat aan de andere zijde Naomi van Bragt haar doel schoon hield stonden de ploegen halverwege de wedstrijd weer op gelijke hoogte, 3-3.

In de derde periode bleek De Warande, dat toch over 5 wissels beschikte, het conditionele kruit verschoten te hebben en aanval na aanval rolde richting het Oosterhoutse doel. Onzuiver of te laat schieten en een uitstekende keepster voorkwamen echter lange tijd een Dongense treffer en dan kun je er op wachten, de 4-3 die uit het niets aan de verkeerde kant valt. Blijkbaar hadden de dames van De Vennen die tegentreffer als laatste prikkel nodig want vanaf die 4-3 ging het via treffers van Minet Peeters (3x), Judy Goossens en Rachel de Vet in één ruk naar 4-8 halverwege de slotperiode. De Warande werd aan alle kanten voorbij gezwommen en wist nog maar één keer te scoren voordat Rachel de Vet (2x), Merel v.d. Heijkant en Renée Nieuwenhuizen in de laatste 2 minuten de eindstand naar 5-12 tilden, een stand waarmee De Warande eigenlijk nog goed weg kwam. A.s. zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd, om 18.30u ontvangen zij de dames van Wiekslag uit Alblasserdam.

Heren1 ging in Vlissingen op bezoek bij koploper De Zeeuwse Kust dat nog geen enkel punt verspeeld heeft. In een wedstrijd die een minimaal aantal uitsluitingen kende gingen de ploegen twee periodes lang gelijk op, ieder doelpunt van de ene ploeg werd gevolgd door een treffer van de andere. Tot 3-3 (met treffers van Lars van Oosterbosch, Geert Huijben en Tom Wolf) was het de thuisploeg die als eerste scoorde, daarna nam De Vennen het heft in handen en werd de eerste periode door de tweede treffer van Lars met een 3-4 voorsprong afgesloten. De tweede periode zette dit scenario zich voort en behield De Vennen door doelpunten van Koen Haast en Lars van Oosterbosch een 5-6 marge halverwege de wedstrijd.

In de derde periode kantelde het duel, waar De Vennen verzuimde aanvallen zuiver op te bouwen en af te ronden sloeg de thuisploeg enkele malen in de tegenaanval doeltreffend toe waardoor de stand werd omgedraaid naar een 9-6 stand bij aanvang van de slotperiode. In die periode hielden de ploegen elkaar weer in evenwicht, Jeroen Opsteegh, Remco Jonkers en Koen Haast scoorden namens De Vennen maar ook de thuisploeg deed dat 3 keer zodat het eindsignaal bij 12-9 bereikt werd. Een verdienstelijk resultaat voor De Vennen, waar een verrassing misschien mogelijk was geweest. Ook de heren spelen zaterdag thuis en ontvangen voor een heuse derby om 19.30u de heren van SBC Breda.

Reacties