Olympia’60 maatje te groot voor DVO’60

Olympia’60 had wat recht te zetten na de uitglijers van de voorgaande weken en dat moest dan maar gebeuren op Roosendaalse grond bij middenmoter DVO’60.

Dat de dadendrang van Olympia’60 groot is bewees trainer Arne Koeman om voor de tweede week op rij een vrijdagtraining toe te voegen om zodoende de spelers die door de week verplichtingen hadden toch nog de benodigde trainingsminuten te laten halen. Het verschil tussen beide teams bleek duidelijk te groot waardoor Olympia’60 uiteindelijk met 0-6 won van de sympathieke thuisploeg. Voorafgaande de wedstrijd was bekend dat er een eventuele eerste periodetitel in zat maar dan moest Oosterhout punten morsen. Dat lukte helaas niet omdat Oosterhout in de laatste minuten met de schrik vrij kwam tegen SCO/TOFS door met 1-0 te winnen en een penalty te stoppen in de laatste minuut.

Olympia trad aan zonder Mike Boudewijns en Robert Hillebrand en voegde daarom de jonge talentvolle Geert van der Ven toe aan de selectie. Scheidsrechter Israel had amper gefloten voor aanvang van het duel toen Olympia’60 de 0-1 al op de borden knalde. Een foutje in de DVO’60 verdediging werd door spits Nick van Wanrooij genadeloos afgestraft. Altijd lekker om vroeg op voorsprong te komen maar Olympia ging uiteraard op zoek naar meer. Na 5 minuten was het Elroy Vereggen die opnieuw Nick van Wanrooij bediende maar oog in oog met de keeper ging zijn schot helaas over het doel. De DVO verdediging werd gek van de beweeglijke Vereggen die weer eens een halve marathon bijschreef op zijn palmares.

In de 6e minuut werd DVO voor het eerst gevaarlijk maar keeper Ercin Unal onderscheidde zich met een fantastische redding. Een minuut later bewees Unal nogmaals waarom de Olympia keeper als eerste keeper onder de lat staat bij de rood witten. Het bleken later de gevaarlijkste situaties van Roosendaalse kant van de gehele wedstrijd want Olympia stelde orde op zaken en nam de touwtjes in handen.

Afstandsschoten van aanvoerder Pepijn Laurijsen en Bryan Weistra strandden jammerlijk op hun pad en Nick van Wanrooij wist nog met een subliem hakballetje Raymon Damen te bereiken die helaas uitglijde bij de afwerking. Het was het wachten op de 30e minuut voordat de tweede goal zich aandiende. Uitblinker Tim van Wanrooij bereikte Elroy Vereggen die op zijn beurt middenvelder Raymon Damen in stelling bracht. Damen rushte richting vijandelijk doel en legde de 0-2 achter de DVO keeper. In de laatste zes minuten voor het rustsignaal wist Olympia nog tweemaal trefzeker te zijn. Pepijn Laurijsen legde de bal op maat voor en Raymon Damen schoof zijn tweede van de middag binnen. Uiteraard kan een echte spits niet hebben dat een ander meer scoort dan hijzelf dus Nick van Wanrooij knalde na een prachtige actie van wederom Elroy Vereggen de 0-4 binnen. Met een ruime voorsprong ging de equipe van trainer Koeman de kleedkamer in.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste, Olympia heerste op alle fronten en DVO werd maar één keer gevaarlijk middels een bal op de lat. Na 66 minuten gaf Elroy Vereggen aan op Nick van Wanrooij die de paal op zijn weg zag. Nog geen minuut later kreeg Elroy Vereggen loon naar werken. Maatje Bryan Weistra vond de beweeglijke vleugelspits en met een bekeken balletje verschanste Vereggen de DVO keeper en liet de 0-5 aantekenen. Een extra complimentje voor de Olympia defensie is wel op zijn plaats gezien er opnieuw weinig kansen werden weggegeven. In de 70e minuut haalde Arne Koeman rechterflank verdediger Tim “Animal” Antheunisse naar de kant om zo andere spelers speelminuten te gunnen. Antheunisse is misschien wel de enige Olympiaan die naast goed spel ook regelmatig een corrigerend tikje uitdeelt wat in een gebalanceerd team wat Olympia is ook hard nodig is.

Degene die dat ook kan is Tim van Wanrooij die na vele reservebeurten ditmaal door ontbreken van Mike Boudewijns tussen de lijnen startte en meteen maar terecht de titel “Man of the match” kreeg opgeprikt. Ruud van Beek, bijtertje bij uitstek en publiekslieveling kwam binnen de lijnen en viel met een dikke voldoende in. Ook in de 77e minuut gunde Koeman Geert van der Ven en Bas Leemans speelminuten ten koste van Kjeld Huveneers en Elroy Vereggen. Beide jonkies bewezen met verve waarom ook zij bij de uitverkorenen horen. Olympia kwam niet meer in de problemen en kwam dan ook met een gedegen slotoffensief. Met nog 2 minuten op de klok bediende Bas Leemans na een weergaloze actie spits Nick van Wanrooij die met een hattrick zijn totaal opschroefde naar 17 treffers uit 9 wedstrijden! Met een fraaie 0-6 overwinning werden de bladen bier de kleedkamer ingesjouwd en was het trainer Koeman met zijn gehele team dus gelukt het tij weer te keren. In de kantine klonken lovende woorden van de DVO aanhang die naar eigen zeggen een geweldig voetballend team hadden gezien. Uiteraard is dat fijn om te horen maar de realiteit gebied te zeggen dat na het nagenieten de pijlen en het vizier weer gericht staan op de volgende wedstrijd.

En die volgende wedstrijd is na twee uitwedstrijden weer eens thuis op het vertrouwde Crispijn. Volgende week komt het eveneens uit Roosendaal afkomstige Alliance met oud Olympiaan Patrick van Engelen in de gelederen op bezoek in Dongen. Na afgelopen weekend hebben de vier topploegen van 4D door behaalde overwinningen een gat van 5 punten geslagen met de achtervolgers en werd het bekende kaf van ht koren gescheiden. Deze week is het weer hard trainen voor de hechte Olympia groep om zaterdag weer gretig voor de dag te komen en alle supporters weer een mooie voetbalshow voor te kunnen schotelen.

Tot slot nog een dikke dank jullie wel voor de vaste supporters die meereisden naar Roosendaal, chapeau!! Volgende week vangt de wedstrijd tegen Alliance in tegenstelling tot vorige thuiswedstrijden weer aan op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur!