Teleurstellend gelijkspel DVVC tegen TPO

DVVC ontving afgelopen zondag op Sportpark Dongekant voetbalvereniging TPO uit Moerdijk. De supporters van de groenwitten hadden gehoopt op een mooie overwinning om zodoende de leidende positie in het klassement te behouden.

Aanvankelijk leek het daar op uit te draaien doch, evenals vorige week, zakte DVVC in de tweede helft weg en kon TPO de opgelopen 2-0 achterstand alsnog goedmaken. Na een zinderend slot van de wedstrijd was de Dongense ploeg zwaar teleurgesteld met het 2-2 gelijke spel en dus het eerste puntverlies in de competitie.

Veelbelovend was het begin toen goalgetter Jasmin Velagic na enkele passeerbewegingen een daverend schot loste dat op de paal uiteen spatte.
In de 12e minuut ging Maikel van Bragt alleen op de keeper af doch hij kon deze mogelijkheid niet verzilveren. In de 19e minuut een identieke situatie waarbij Maikel tot 3x toe de gelegenheid kreeg om toe te slaan. Tot ontzetting van de toeschouwers slaagde hij er echter niet in om de bal in het verlaten doel te deponeren. Na een half uur een volgende poging van Maikel maar uit de voorzet van Jasmin Velagic kopte hij de bal voorlangs.

Na 35 minuten kwam alsnog de lang verwachte voorsprong van DVVC. Ditmaal was Maikel van Bragt de aangever op Fatih Kaya. Die kopte, staande tussen drie tegenstanders, de bal in het doel: 1-0 Nadat Stefan Celi nog een keer rakelings naast schoot was het slotakkoord in de eerste helft wederom voor Maikel van Bragt. Ook ditmaal had hij geen succes, de bal sprong via de paal weer het veld in. Overigens kwam TPO nauwelijks in de buurt van doelman Lesley van Delft van DVVC in die eerste 45 minuten.

Vele toeschouwers hadden hun plaatsen nog niet ingenomen langs de lijn toen Stefan Celi al in de 1e minuut van de tweede helft, op een voorzet van Fatih Kaya, de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong schoot. Terwijl DVVC in de eerste helft grotendeels het initiatief had, sloop er in het tweede bedrijf toch onzekerheid in het spel van de thuisploeg. De eerste waarschuwing kwam in de 59e minuut toen Lesley van Delft via een geweldige safe TPO van de aansluitingstreffer kon houden.

Enkele minuten later, in de 63 minuut, kwam die alsnog op het scorebord. Bij een uittrap van doelman Lesley van Delft werd de bal door Jeroen van Gils van TPO, staande in de middencirkel, pardoes op de slof genomen. De nog ver uit zijn doel staande Lesley van Delft onderkend het gevaar, spurtte terug naar zijn goal maar kon niet voorkomen dat de bal net onder de lat in het doel plofte: 2-1 DVVC oogde vanaf dat moment nog onzekerder en toen Yunus Ozdemir in de 70e minuut foutief afspeelde ging een speler van TPO er vandoor. De ingreep via een sliding van een verdediger van DVVC kon in de ogen van arbiter van der Heijden niet door de beugel en de bal ging op de stip. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Mark Behr: 2-2.

Met nog 20 minuten op de klok kon DVVC dus opnieuw beginnen om de winst binnen te halen. Kansen hiertoe waren er wel. De 3-2 leek in de 80e minuut toch genoteerd te worden nadat een voorzet van de ingevallen Emran Pourmanaf in een kluwen van spelers en keeper over de doellijn verdween. Arbiter van der Heijden keurde de treffer echter af vanwege het aanvallen van de keeper in het vijf meter gebied. Jan-Willem Siemons, Dennis Kras en Jasmin Velagic via een vrije trap zagen de bal bij hun pogingen naast het doel verdwijnen.

Diep in blessuretijd leek het dan toch nog goed te komen voor DVVC. Uit een van links genomen vrije trap door Jasmin Velagic krulde hij de bal in het strafschopgebied. Ondanks een kluwen van spelers in het strafschopgebied probeerde de jeugdige keeper Coen Koevoet van TPO de bal weg te stompen. De bal schampte echter zijn rechtervuist en verdween in het doel van TPO. Ogenschijnlijk een geldig doelpunt waarmee zelfs de bestuurs-delegatie van TPO na afloop van de wedstrijd het eens was. Niet echter in de ogen van arbiter van der Heijden die de treffer andermaal annuleerde vanwege het ongeoorloofd aanvallen van de keeper.

Zwaar teleurgesteld moest DVVC genoegen nemen met het gelijke spel: 2-2. Coach Johan Dijkstra na afloop: Ik heb wel twijfels over die tweede afgekeurde goal maar we moeten ook naar onszelf kijken. Het missen van zo’n 8 goede kansen, waarvan 2 op de paal, moeten we onszelf aanrekenen. En bij een 2-0 voorsprong moet je het uitspelen.  Door dit resultaat is DEVO op gelijke hoogte gekomen en ook Raamsdonk kan, als het het inhaalduel weet te winnen, gelijk komen aan kop van de ranglijst. De laatste wedstrijd in de eerste periode wordt afgewerkt op 1 november a.s.. DVVC treedt dan in Breda aan tegen SAB. Bij winst is de eerste periodetitel binnen, bij een gelijkspel of verlies zal men afhankelijk zijn van de concurrenten.

Komende zondag 25 oktober staat het bekerduel gepland tegen SCO/TOFS in Oosterhout. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Elskens en vangt aan om 14.30 uur. Tegen de koploper in de 3e klasse zal het moeilijk worden om met de winst naar huis te gaan maar DVVC zal zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen.