Thuiszeges voor teams ZV De Vennen

Foto:

Terwijl de andere teams om redenen die alleen de computer van de competitieleider begrijpt vrijaf hadden traden de eerste teams afgelopen zaterdag voor hun 3e competitiewedstrijd in eigen bad aan. Zowel de dames als de heren boekten hun tweede overwinning en nemen daardoor een mooie subtoppplaats in.

De dames ontvingen de ploeg die hen vorig seizoen op onderling resultaat het kampioenschap ontnam, PSV2. Gelukkig was er wel voor beide teams een promotieplek weggelegd zodat ze elkaar nu troffen op bondsniveau. Of het kwam doordat ze elkaars spelletje redelijk kennen is niet duidelijk maar feit was wel dat De Vennen qua spel de minste wedstrijd van dit seizoen speelde. Passes kwamen niet aan en er werd vaak te gehaast en daardoor slordig afgewerkt, waardoor het vaak meer een zwemwedstrijd dan een polowedstrijd werd. In de loop van de wedstrijd nam De Vennen echter wel het voortouw, daarbij profiterend van het fysieke overwicht ten opzichte van enkele wel erg jonge Eindhovense speelsters en de afwezigheid van een echte keepster in het doel van de bezoeksters. Met Naomi van Bragt had De Vennen zaterdag wel een betrouwbare sluitpost en kijkend naar het uiteindelijke wat magere resultaat, een 8-4 overwinning, kan daarin net het verschil hebben gelegen voor De Vennen, dat in Judy Goossens en Rachel de Vet de meest trefzekere speelsters had.

De heren ontvingen met het Rosmalense De Treffers een ploeg die eveneens 1 zege uit de eerste twee duels achter de naam had. Net als in de uitwedstrijd de week ervoor bij De Rijn in Wageningen een ploeg die de nodige fysiek en ervaring in het water had liggen maar waartegen De Vennen al snel de leiding nam. Dit verontrustte de tegenstander echter niet en die wist al snel weer langszij te komen waarna zich een duel ontspon waarin de ploegen elkaar weinig tot niets toegaven. Aanvankelijk met De Vennen steeds een puntje voor maar naar mate de wedstrijd vorderde namen de bezoekers dat voordeel enkele keren over waardoor via de periodestanden 4-4 en 6-6 met een 9-10 stand aan de slotperiode werd begonnen. Ook die verliep weer gelijk opgaand, tot de stand 12-12 zo’n 2 minuten voor het einde. Een door Michel Vogel, de coach van De Vennen aangevraagde time-out had het gewenste effect en De Vennen benutte een overtalsituatie voor de 13-12 en scoorde vlak na het ingaan van de slotminuut ook de 14-12. Dat De Treffers met nog 11 seconden op het bord de 14-13 aantekende deed er niet echt meer toe, De Vennen speelde het restant van de tijd met balbezit uit.

Reacties