Winst voor Plugro Dames 1

Na het verlies van vorige week gingen de dames van Plugro Liberty Dames 1 hard aan de slag. Met de steun van de mini’s Anouk Wijnen en Kato Siemerink gingen de dames met volle moed de thuiswedstrijd tegen Krimpen Dames 1 in.

Zodra het fluitsignaal klonk gingen de dames van Plugro Liberty Dames 1 er vol tegenaan, wat goed uitpakte. Na 4 minuten lag het eerste doelpunt er al in. Maud Ligtenberg zette de aanval over rechts op en gaf de bal voor. De bal rolde voor de keeper langs en kwam bij Diniz van Vorstenbosch terecht, die hoefde de bal er alleen nog in te tikken. De 2-0 viel snel daarna. In de 15e minuut kreeg Liberty een strafcorner. De bal ging via Chelsea van Helmond naar Diewertje Trommels, die de bal met een backhand schot in de goal schoot. Met een stand van 3-0 was de wedstrijd min of meer gespeeld. Krimpen kwam bijna niet in de buurt van de cirkel van Liberty maar doordat focus van Liberty afnam kregen ze toch een kans. Gelukkig werd de bal niet goed aangenomen en was t gevaar weer geweken. Stan bij rust: 3-0.

Begin van de tweede helft was rustig. Krimpen probeerde meer aan te vallen maar kreeg geen kansen. Plugro Liberty Dames 1 kreeg wel kansen maar echt scoren deed het niet. In de 50e minuut veranderde dat. Rechtsback Lienke Adams, nieuw in het team, kon na een spelhervatting zo de cirkel inlopen en gaf de bal voor, die helaas werd verdedigd door de keeper. Maar Maud Ligtenberg stond goed voor de rebound en kon de 4-0 maken. De 5-0 viel een paar minuten daarna. De bal werd door Liberty onderschept en kwam uiteindelijk op kopcirkel bij Eveline Kahlman terecht, die de bal een beetje onverwachts de goal in sloeg. De 6-0 kon ook niet achterblijven. Nadat Krimpen de bal niet zo goed had uitverdedigd, kon Chelsea van Helmond de bal onderscheppen en sloeg de bal in de linker bovenhoek. Een mooie overwinning voor Plugro Liberty Dames 1! Volgende week staat de derby Gilze-Rijen – Liberty op het programma.