Magnifieke goal Jan-Willem Siemons mooi slotakkoord bij overwinning DVVC in Heijningen

Jan-Willem Siemons, de offensief ingestelde rechtsback van DVVC, was er al weken op gebrand om zijn aanvallende impulsen te kunnen bekronen met een doelpunt. Afgelopen zondag in Heijningen tegen de plaatselijke club Oranje Blauw ’14 lukte dat hem eindelijk, en hoe!

Op werkelijk geweldige wijze nam hij, al zwevend in de lucht, de voorzet van Dennis Kras op zijn schoen en zag de bal achter de verbouwereerde keeper van de thuisploeg in het net ploffen. Echt een wereldgoal. Hiermee bepaalde hij al in de 65e minuut de eindstand van deze wedstrijd. 0-6 in het voordeel van de groenwitten.

Coach Johan Dijkstra was na afloop matig tevreden over de matige wedstrijd van zijn ploeg. Zijn waarschuwingen vooraf om niet mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander bleken niet goed opgepikt te worden door zijn team. Toch was er sprake van de gewenste droomstart. Al na 3 minuten kopte Yunus Ozdemir een corner binnen: 0-1. Slechts 3 minuten later wederom een corner waarbij de bal voor de voeten van Fatih Kaya terecht kwam. Zijn inzet leek voorlangs te gaan doch via een been van een verdediger verdween de bal in het doel: 0-2. Fatih Kaya kopte in de 15e minuut, uit een voorzet van Dennis Kras, op de lat. Een minuut later een identieke situatie van deze twee spelers en ditmaal kopte Fatih de bal wel binnen: 0-3.

DVVC verslapte daarna echter en ging, in plaats van het eigen spel te blijven spelen, mee in het spel van de thuisploeg. Veel balverlies en een rommelig spelbeeld waren het gevolg. Kansen waren er nog voor Mahmut Ozemer (kopbal over) en een vrije trap van Ron Heijmans die rakelings langs de verkeerde kant van de paal ging. Twee minuten voor de pauze werd Fatih Kaya randje buitenspel aangespeeld en met zijn derde treffer verhoogde hij de voorsprong naar 0-4. Een zuivere hattrick derhalve.

De tweede helft was tien minuten oud toen aanvoerder Remco Kroese, aangespeeld door Mahmut Ozdemir, zijn tegenstander uitkapte en de keeper vervolgens kansloos liet: 0-5 Twee minuten later werd Remco onreglementair gestuit randje 16 meter. Volgens de goed leidende scheidsrechter de Jong uit Kloetinge was de overtreding binnen de 16 meter begaan en derhalve strafschop. Deze werd door Fatih Kaya overigens hard op de paal geschoten. Remco Kroese moest zich overigens door een blessure als gevolg van die overtreding laten vervangen.

Oranje Blauw’14 kreeg in de tweede helft ook enkele kansjes en was daarnaast gevaarlijk met 3 gevaarlijk indraaiende corners. Keeper Sitki Ozdemir wist echter de nul te handhaven. Het slotakkoord was dus zoals eerder gememoreerd voor Jan-Willem Siemons die de eindstand op 0-6 bepaalde met zijn wondergoal.

DVVC blijft door deze verdiende overwinning de fiere koploper, op 2 punten gevolgd door Devo. Komende zondag zal men thuis op Sportpark Dongenkant aantreden tegen de Schutters. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. De tegenstander uit Stampersgat begon de competitie veelbelovend maar zakt nu wat weg in de rangschikking. Trainer/coach Johan Dijkstra kennende zal hij er alles aan doen om zijn spelers op scherp te zetten en te waken voor onderschatting. U bent van harte welkom om getuige te zijn van een hopelijk sportieve en leuke wedstrijd.