Henk Bakx wint snertconcours

Foto:

Zondag 4 oktober 2015 was het dan de laatste wedstrijd van het seizoen en dat is zoals altijd het snertconcours. Die altijd gevist word in het moeilijk viswater, het Wilhelminakanaal In Dongen bij de Loswal. Nadat de berichten gunstig waren over de vangsten, is het wel weer gebleken dat als je met een man of 16 heel anders vissen is dan als je alleen of met je maat gaat vissen.

Nadat de steknummers werden uitgedeeld, gingen de vissers de feeders en vaste hengels klaarmaken, het was overigens een vrije hengel wedstrijd.
Henk Bakx had al snel een brasem in het netje liggen, waar de meesten vissers ook op hoopte, maar helaas er werd gewoon weinig vissen gevangen. Een aantal voorns en wat grondeltjes was het resultaat. Om half 11 kwam Corrie met de erwtensoep aan rijden en vissers gingen al van viskist af om soep te halen het was dit keer niet van de kou want het weer was heerlijk, maar omdat er zo weinig gevangen werd dus op naar de soep.

Nadat de vissers een paar grote kommen soep en boterhammen met spek op hadden en hun buiken vol zaten, gingen ze weer terug naar hun stek om te proberen nog enkele vissen bij te vangen. Echter was het niet zo slecht, dan anderen jaren. Dan ving er meest al maar 1 of 2 man vis. Nu had bijna iedereen een visje gevangen, want een grondel is ook gewoon een visje.

ruis5102

In vak A daar zat Henk Bakx, die zijn vak wist te winnen en tevens dag winnaar werd, met een gewicht van 2235 gram. 2e In dit vak was onze Engelse vriend Barry Stulock met een gewicht 442 gram. 3e in dit vak was Adje van Zelst die 302 gram in zijn netje had zitten. In het andere vak, vak B was Lucien van Loon de winnaar met een gewicht van 1087 gram, 2e werd Patrick de Rooij met een gewicht van 471 gram, 3e werd Wim de Vos die 208 gram in zijn leefnet had zitten. Na het wegen en de uitslag bekend was kregen de vak winnaars een blik erwtensoep en een rookworst als prijs. Iedere visser kreeg ook een blik erwtensoep, dus kwamen ze niet voor niets zo vroeg uit hun bedje. Wij van wedstrijd commissie willen jullie bedanken voor de sportieve en gezellige inzet voor dit seizoen en hopen dat het volgend jaar ook weer zo zou mogen zijn. Zo en nu op naar de feestavond, ook weer gezellig, vissers tot in 2016

De uitslag;

ruis510

Reacties