Zonnige dag voor Plugro Liberty Dames 1

Foto:

Met 6 punten op zak trainden de meiden afgelopen week weer hard voor de volgende 3 punten. In een bijna gehele nieuwe poule is het lastig om de tegenstander in te schatten en dat is een extra reden voor het team om elke week opnieuw op scherp te staan. Met support van de mini’s Guusje van Kerkhof en Janne van Hoppe begon Plugro Liberty Dames 1 afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Tempo Dames 1.

Tempo liet in de eerste 30 seconden di…rect zien wie er scherper aan de wedstrijd begon en overrompelde de dames van Liberty met een direct tegendoelpunt. Even leek het een hele moeilijke middag te worden, maar de dames kregen extra energie om te laten zien wat ze waard zijn. Fabienne Taks, de stabiele factor uit het team, opende de aanval via een diepe pass op Eveline Kahlman die met haar versnelling haar tegenstander wist af te schudden. Met een breedte pass wist zij de spits, Chelsea van Helmond, te bereiken en voor haar was het een koud kunstje om het af te maken.

De wedstrijd kon opnieuw van start! Na een aantal goede kansen van beide partijen kon Plugro Liberty Dames 1 met een strafcorner het verschil maken. Diewertje Trommels kreeg na een combinatie een kans op goal, maar die werd door de goede keeper van Tempo gestopt. Ze kreeg het vervolgens niet voor elkaar om de rebound van Maud Ligtenberg niet te laten eindigen in het goal. Stand: 2-1. Nu was het voor de dames van Liberty alleen nog een kwestie van uitspelen, maar Plugro Liberty Dames 1 speelde niet hun beste spel.

Veel slordige passes en weinig concentratie zorgden uiteindelijk voor weer een tegendoelpunt en ditmaal via een strafcorner. De goed uitgevoerde variant van Tempo zette de score op 2-2. Met veel moeite, maar vooral doorzettingsvermogen wist Plugro Liberty Dames 1 zich door deze moeizame wedstrijd heen te wurgen. Een tweede combinatie van Chelsea van Helmond en Eveline Kahlman was goed voor de 3-2. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd was het nog even billen knijpen voor het team en de supporters van Dames 1. Maar Diewertje Trommels gooide het slot op de deur met haar bijna onmogelijke goal in de linker bovenhoek. Dit keer was de goede keeper volledig gezien en werd de wedstrijd definitief beslist.

Het behalen van de 3 punten verliep zeker niet zonder slag of stoot maar na drie wedstrijden staat Plugro Liberty Dames 1 op een verdiende derde plek. Plugro Liberty Dames 1 deelt op punten de eerste plek. Volgende week strijden de dames om 12:45 uur uit tegen Ypenburg, waar ze weer vol aan de bak moeten.

Reacties