Geslaagde 9e editie Fell pony dag Dongen

Foto:

Toen de zon zich ’s ochtends al van haar beste kant liet zien, beloofde het weer een mooie dag te worden. En dat werd het zeker. Op zondag 27 september werd alweer voor de 9e keer de Fell pony dag in Dongen georganiseerd. Ook dit jaar heeft de organisatie weer haar uiterste best gedaan om de deelnemers een uitdagend en afwisselend programma voor te schotelen. Ook voor de bezoekers was er weer van alles te beleven op het terrein aan de Monnendijk.

De menners begonnen met een dressuurproef op hun eigen niveau en reden vervolgens een wegtraject door Dongen. Hier mochten zij precies een uur over doen. Vervolgens stond hen op het hoofdterrein een vaardigheidsparcours en een drietal hindernissen te wachten. Bij deze onderdelen moesten de menners via een bepaalde route zo snel mogelijk tussen pionnen en tonnen door rijden. De laatste hindernis was het meest uitdagend, hier moesten de menners namelijk door een grote waterbak heen rijden!

Traditiegetrouw eindigden de menners met het verrassingsspel, ‘Spel X’ . Deze keer werd hun kennis van landen, bezienswaardigheden en paardenrassen op de proef gesteld. Er stonden namelijk tonnen met vlaggen van diverse landen over een veld verspreid, en de menner en groom moesten bij ieder land een foto van een bezienswaardigheid en een paardenras plaatsen. Daarna moesten de menners naar de ton met de Brabantse vlag rijden, en hier lag hen een Bossche bol te wachten die de groom zo snel mogelijk aan de menner moest ‘voeren’.

fell2991

Ook de ruiters begonnen hun traject met een dressuurproef. Vervolgens konden zij deelnemen aan 5 spellen. Grote publiekstrekker blijft toch wel de ponyvoetbalcompetitie. Ook was er het uitdagende ‘huishoudspel’, waar ruiters op hun pony de was moesten binnenhalen, vuilnis op moesten rapen en een tafel moesten dekken. Ook konden zij als een echte cowboy deelnemen aan ‘Het Wilde Westen’- spel, waarbij ze onder andere een kalf naar zijn stal moesten slepen en een indiaan neer moesten ‘schieten’. Bij de overige spellen moesten ruiters zo snel mogelijk een slalom rijden met een lepel met een (nep)ei en konden zij punten verzamelen door een bal in een speciale korf te gooien.

fell2992

De ruiters eindigden hun traject met een heuse ‘Pimp my pony stoelendans’. Hier waren 2 prijzen te winnen. Degene die als laatste met zijn/haar pony in de hand een stoel wist te bemachtigen, was de winnaar van het spel. Daarnaast was er de publieksprijs voor de degene die het leukste/mooiste/gekste/origineelste verkleed ging. De organisatie was zeer onder de indruk van de prachtige outfits, het was dan ook erg moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk koos het publiek voor de pas 10-jarige Lotte Jansen met haar even oude pony Kronos. Deze combinatie leek regelrecht uit een sprookje te zijn gestapt.

fell2993

De organisatie kijkt terug op een hele mooie dag en dankt alle deelnemers, vrijwillgers, sponsoren en grondeigenaren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Er wordt alweer uitgekeken naar de 10e editie, die zal plaatsvinden op zondag 25 september 2016!

Reacties