Voorbeschouwing DOSKO – VV Dongen

Foto:

Na de gewonnen wedstrijd tegen SV TOP liet trainer Ron Timmers optekenen dat hij de meeste teams in de Hoofdklasse niet kent en dat hij slechts naar zijn eigen team kijkt in de voorbereiding op de aankomende wedstrijd.

DOSKO is natuurlijk wel een tegenstander die Timmers kent, maar gezien de vele mutaties in de selectie van de ploeg uit Bergen op Zoom zal Timmers wel bedoelen dat hij geen werkelijke inschatting kan maken van de kracht van het team van Peter Sweres.

Vorig seizoen begon de Roodgele formatie de competitie als een speer. Maar liefst vier overwinningen en een gelijkspel in de eerste vijf wedstrijden met een doelsaldo van 8 – 0. De hele Hoofdklasse keek met argusogen naar de tweedejaars Hoofdklasser. Met vlag en wimpel werd de eerste periode binnengehaald en daarna kwam de klad erin. Slechts vier punten uit negen duels in de tweede periode. Ook VV Dongen deed goede zaken in Bergen op Zoom. O.l.v. de vertrokken Robert Mutzers werd het 2-4. De overwinning van VV Dongen was slechts de tweede in een uitwedstrijd, terwijl het toen al het 10e duel in de competitie was. DOSKO eindigde de competitie uiteindelijk op de 9e plaats, maar mocht nog wel van het toetje in de nacompetitie genieten. Daarin werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld.

VV Dongen en DOSKO begonnen deze jaargang allebei met een overwinning. DOSKO won met 0-2 bij DESO (Oss) en dat mag zeker niet onverdienstelijk worden genoemd gezien de kracht van de selectie van DESO, die in de zomer de bijna gehele selectie van SV TOP zag aan komen lopen. Doelpuntenmakers in dit duel waren Brian Kruf en Wesley van Zundert. Bij DOSKO vertrok o.a. spits en voetballer van het jaar 2014 Marvin Bedaf naar concurrent Halsteren en zag men in Bergen op Zoom een aantal broers (gebr.Ernest en gebr. de Rijke) hun entree maken op sportpark Meilust. Hofleverancier dit jaar is voetbalvereniging Vrederust uit….ja… Halsteren, een ploeg uitkomend in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.

Afgelopen zondag waren er zeven winnaars dus ook zeven verliezers. Geen gelijke spelen.Vlissingen – Gemert (3-1) was misschien de meest aantrekkelijke wedstrijd op paper, maar VV Dongen deed ook van zichzelf spreken door de manier waarop er met name in de eerste helft werd gespeeld. Dat de ploeg zichzelf niet voldoende beloonde door er meer in te schieten is waarschijnlijk het punt van aandacht geweest in de nabespreking. Feit is dat de vraag overblijft : Gaat VV Dongen naar zichzelf kijken en punten pakken in uitwedstrijden?

We zullen het zondag gaan zien in Bergen op Zoom. Aanvang 14.30 uur.

Reacties