Chuck Pols 4e van Nederland tijdens de D-spelen 2015

Foto:

De D-spelen vormen het Nederlands Kampioenschap (officieus) en bedoeld voor D-junioren. Deze vonden plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam. Hiervoor mogen atleten aan 2 onderdelen deelnemen en worden zij geselecteerd op basis van hun beste prestaties in het lopende seizoen.

Chuck had zich ingeschreven voor de onderdelen speerwerpen en discuswerpen. Als eerste was het discuswerpen aan de beurt. Met een eerste worp van meer dan 21 m kwalificeerde hij zich als 6e naar de finale. Zeker niet slecht, maar Chuck zou eigenlijk beter moeten kunnen. Dat liet hij in de laatste worp wel zien, maar ook anderen met hem. Met 23.87 m eindigde Chuck met net geen PR en werd 6e van Nederland.

Op het onderdeel speerwerpen stond hij als 5e geplaatst. Met een worp van meer dan 32 m ging hij netje door naar de finale. Ook hier lukte het om nog verder te gooien. Met en mooie worp 32.97m werd hij 4e van Nederland. Helaas net naast het podium.

Tijdens CD meerkamp bij ATV Scorpio in Oosterhout afgelopen weekend behaalde Chuck het Goud Tijdens deze meerkamp kwamen de onderdelen 80m sprint, verspringen, discuswerpen, kogelstoten en 600m aan bod. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en wie de meeste punten haalt mag zich winnaar noemen.
Het weer zat echt niet mee, want fikse regenbuien en windstoten beïnvloedde de prestaties.

chuck2

Op de sprint scoorde direct een mooi PR met 11.98 sec. De vijfde tijd allover. Tijdens een flinke regenbui werd ver gesprongen. Met zijn afstand van 4.01 m werd hij 2e op het onderdeel. Discuswerpen ging weer heel goed en werd op dit onderdeel 1e met 23.90m. In stromende regen leverde kogelstoten ook de 1e plek op met 8.64m. Tijdens de afsluitende 600m moest hij wat punten inleveren op de anderen. Chuck hield voldoende punten over om zijn 1e plek te behouden en dat leverde hem een gouden medaille op.

Reacties