Dongense Darts Competitie

Foto:

Het darten gaat weer beginnen. Voor de komende Winter competitie hebben 30 teams zich opgegeven. Deze 30 teams worden verdeeld over 3 divisies van 10. Nog steeds een zeer mooi aantal voor deze competitie in alleen Dongen. Maar traditiegetrouw wordt er gestart met de eerste ronde van het bekertoenooi. Tijdens de vergadering vond er een open loting plaats voor de 15 wedstrijden. 15 teams gaan na winst door in de Winnaarsronde en er gaan dus ook 15 teams naar de Verliezersronde.

Het Karrewiel 2 speelde tegen No Score. Het Karrewiel nam direct het initiatief en gaf dat niet meer af. 10-3 de winst. Ook een 10-3 score bij HBHB tegen Het Karrewiel 13. Maar dan wel in het voordeel van Het Karrewiel dat gaat uitkomen in de Ere Divisie. Roy Roomer van HBHB finishte 106. Pim Bollen van K13 scoorde 2 maal een 180. 4P is goed uit de zomerstop gekomen. Vrolijke Bull werd met 9-4 naar de Verliezersronde gestuurd. Verschil werd vooral gemaakt doordat 4P alle koppels tac/tic opeiste. Nie te Pijle verdedigde zich goed tegen de bekerwinnaar The Dartons, maar The Dartons ging toch met winst naar huis. 8-5 voor The Dartons. No Mercy nam het op tegen No Skills just Lucky. No Skills just Lucky nam direct een 3-0 voorsprong en bouwde die uit tot een 9-4 overwinning. Voor No Mercy gooide Mario de Kort 86 uit en finishte Sjef van Delft 118. Op Dreef 3 had het niet getroffen met De Valk 1 als opponent. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna pakte De Valk toch door. 9-4 de winst en dus verliezersronde voor Op Dreef 3.

Triple Trouble had vrij weinig problemen met Gijle Peile. Met 3 single winsten en alle 501 koppels was de overwinning snel binnen. Score werd uiteindelijk een 11-2 voor TT. TROTS speelde tegen Het Vaartje en tot een 4-4 stand ging het gelijk op. TROTS won daarna direct 3 koppels tac/tic wat dus de overwinning bracht. Dat Het Vaartje daarna nog 2 punten pakte maakte niet meer uit. 7-6 de winst voor TROTS. Goof Verbunt van Het Vaartje finishte 96. Falcon knalde er vol in tegen De Tobbers, maar aan het einde van de rit was het niet voldoende. De Tobbers pakte de winst met 8-5 en zijn dus door naar de Winnaarsronde. Wim Timmermans van Falcon had een checkout van 111. New Bundy’s ontving het nieuwe team uit De Salamander Malle Bull. New Bundy’s liep eigenlijk alleen maar achter Malle Bull aan. De overwinning ging dan ook met 8-5 naar Malle Bull waar Marcel Jochems ook een 180 scoorde.

BSEIDREN mocht het opnemen tegen Mooi(e) laatste. Eigenlijk had Mooi(e) laatste niks in te brengen en verloor dan ook flink met 12-1. Joël Versteeg spelend bij BSEIDREN scoorde een 180. De Salamander tegen Op Dreef 12 was niet echt spannend. 11-2 de ruime winst voor Op Dreef met een 180 score voor Johan Smulders. Robin Huysmans finishte 120 en voor De Salamander had Tim Koenen een 116 checkout. Zooike Ongeregeld liep uit naar een 6-0 voorsprong alvorens De Weggooiers iets terug kon doen. Maar het was niet genoeg voor de winst. Zooike Ongeregeld liep uit naar een 9-4 overwinning met een 180 score voor Pieter van Andel. Van de wedstrijden Money Shot – Pijlloos en Het Karrewiel 1 – DVDVD zijn geen uitslagen bekend.

Geplaatst voor de Winnaarsronde: Het Karrewiel 2, Het Karrewiel 13, 4P, The Dartons, No Skills just Lucky, Triple Trouble, TROTS, De Tobbers, Malle Bull, BSEIDREN, De Valk 1, Op Dreef 12, Zooike Ongeregeld

Geplaatst voor de Verliezersronde: No Score, HBHB, Vrolijke Bull, Nie te Pijle, No Mercy, Gijle Peile, Het Vaartje, Falcon, New Bundy’s, Mooi(e) laatste, Op Dreef 3, De Salamander, De Weggooiers

Reacties