Willy van de Wiel weer winnaar Open Falkie Darts

Foto:

Zondag 5 juli j.l. vond voor de 18e keer Open Falkie plaats in Café De Valk. Er werd gespeeld om het single , koppel, en dames kampioenschap. Verleden jaar ging de titel naar Willy van de Wiel (single), en Willy van de Wiel en Benito van de Pas (koppels). Benito van de Pas was afwezig (P.D.C. toernooi in Engeland) ,Willy van de Wiel koppelde nu met Peter Driessens. Beide toernooien werden verspeeld in poules. De toernooien hadden daarnaast een winnaars en verliezersronde. Er werd gestart met de koppelwedstrijden.

Door halve-finale winst op Willy van de Wiel en Peter Driessens werden Roy Gokoel en Erik Dege finalisten. In de andere halve finale wonnen Christoff van de Wall en Billy Calluwaerts van Danny Schellekens en Jaimy van Bavel. In de finale wonnen onze Belgische vrienden Christoff en Billy met 4-3 cijfers, en daarmee het kampioenschap.

darts06071
v.l.n.r. Erik, Roy, Billy en Christoff

Daphne Brynaert en Bjorn Vervloet wonnen in finale van de verliezersronde met 3-1 van Michel Oversluizen en Harry van der Zaken.

darts06072
v.l.n.r. Michel, Harry, Daphne en Bjorn

De hoogste uitworp werd behaald door Billy Calluwaerts met 116, 2 keer zelfs. Danny Schellekens en Yves Vermeulen gooide 112 uit. Hierna gingen de singles van start. Willy van de Wiel ging naar de finale door winst op Roy Gokoel. Jaimy van Bavel versloeg in de andere halve finale Christoff van de Wal. In goede finale wist Willy (gemiddelde 78,28) met 5-0 te winnen en pakte wederom de titel open falkie, De scores van de jeugdige Jaimy van Bavel waren ook prima, zijn gemiddelde was zelfs nog hoger als van Willy 79,10, alleen Willy was dodelijk op de uitworpen.

darts06073
v.l.n.r. Christoff, Roy, Willy en Jaimy

Nico Steenbergen won met 3-1 de finale van de verliezersronde tegen Cedrick Ponnet.

darts06074
Cedrick en Nico

Bij de dames streden Ingrid van Wanrooij, na winst op Ann de Troch en Silke de Freyne, na winst op Rebecca de Jonge, om de hoogste eer. Met 3-1 won Silke het damestoernooi.

darts06075
v.l.n.r. Ingrid, Ann, Silke en Rebecca

De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Jaimy van Bavel met 160. Roy Gokoel had een 136 uitworp, Nico Steenbergen 120 en Willy van de Wiel 112. In totaal werd er 30 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een consumptie. Willy van de Wiel had er 8 stuks, Jaimy van Bavel 5. Roy Gokoel en Bjorn Vervloet produceerde er 3. 1x 180 was er voor Christoff van de Wal, Dennis van Strien, Mark Bakx, Robin Huysmans, Erik Dege, Billy Calluwaerts, Kenny Driessens, Ad Timmermans, Yves Vermeulen, Nico Steenbergen en Cedrick Ponnet.

De uitslag
WINNAARS SINGLE                                            WINNAARS KOPPELS
1. Willy van de Wiel € 200                                  1. Christoff van de Wal – Billy Calluwaerts € 140
2. Jaimy van Bavel € 100                                    2. Roy Gokoel – Erik Dege € 70
3. Christoff van de Wal € 50                                3. Danny Schellekens – Jaimy van Bavel € 40
Roy Gokoel € 50                                                     Willy van de Wiel – Peter Driessens € 40
5. Billy Calluwaerts                                              5. Cedrick Ponnet – Andy Lammens
Danny Schellekens                                                  Vincent Schellekens – Kenny Driessens
Mark Bakx                                                               Jurgen Evers – Robin Huysmans
Bjorn Vervloet                                                         Nico Steenbergen – Mark Bakx

VERLIEZERS SINGLE                                            VERLIEZERS KOPPPELS.
1. Nico Steenbergen € 20                                     1. Daphne Brynaert – Bjorn Vervloet € 20
2. Cedrick Ponnet € 10                                         2. Harry van der Zaken – Michel Versluizen € 10
3. Erik Dege                                                         3. Keith Lammens – Ann de Troch
Robin Huysmans                                                      Davy Dienjes – Yves Vermeulen

ZATERDAG 11 JULI RANKINGFINALE DARTS IN CAFÉ DE VALK.
a.s. Zaterdag 11 juli vindt in Café De Valk het hoogtepunt plaats van het afgelopen seizoen. Op die dag wordt dan de rankingfinale verspeeld. De prijzenpot is gevuld met bijna € 2800. De 8 beste spelen om 70% van de prijzenpot de nummers 9 tot en met 16 verdelen de overige 30%. Er wordt gespeeld in poules waarna de beste 2 uit iedere poule doorgaan voor de ereplaatsen. Dongen is wederom goed vertegenwoordigd met Ad Timmermans met Mark Bakx. Voor de winnaar ligt een bedrag van € 550 te wachten.

Voor de plaatsen 9 tot en met 16 zijn Dennis van Strien, Robin Huysmans en Jurgen Evers de Dongense kanshebbers. De winnaar van dit toernooi strijkt ook nog € 225 op.
Iedereen is verder verzekerd van een geldprijs in deze finale. De finale neemt een aanvang om 13.30 uur, supporters zijn uiteraard van harte welkom om de Dongenaren te steunen.

Reacties