Dré van den Bosch ongeslagen kampioen

Foto:

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk. Het toernooi werd voor de 27e keer verspeeld. Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.

Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 27 juni de finale verspeeld in café de valk. De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.
In deze finale moest Rob Houtepen 14, Ton van Gool 10, Hans Verbunt 8 en Piet Ackermans en Dré van den Bosch 6 caramboles zien te halen.

Onder kundige leiding van Toon van Spaandonk, Dim van Groesen en Henk Driessen werd de finale gestart. In de 1e wedstrijd winst voor Dré van den Bosch tegen Rob Houtepen in 18 beurten. Hans Verbunt begon ook met winst tegen Piet Ackermans in 15 beurten. Ton van Gool kwam voor het eerst aan tafel tegen Dré van de Bosch, Dré won ook deze partij dat ging in 23 beurten. Hans Verbunt won ook zijn 2e partij tegen Rob Houtepen in 20 beurten. Ton van Gool pakte zijn eerste winst door Piet Ackermans in 24 beurten te verslaan. De 2 ongeslagen spelers Dré en Hans speelden hierna tegen elkaar, na 6 beurten had Hans al 6 caramboles verzameld, met ondermeer een serie van 3 won Dré alsnog de wedstrijd in 27 beurten. Rob Houtepen pakte zijn eerste winst tegen Ton van Gool in 18 beurten.

Dré van den Bosch trad hierna aan tegen Piet Ackermans, in de beste partij van de finale, 10 beurten, won Dré ook deze wedstrijd en was hiermee al kampioen. Ton van Gool pakte zijn 2e winst tegen Hans Verbunt in 17 beurten. De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Rob Houtepen en Piet Ackermans, in 19 beurten gelukte het Piet om ook zijn eerste partij te winnen. Dré van den Bosch dus de terechte winnaar van deze masters, het was precies 10 jaar geleden dat Dré deze titel ook wist te winnen.

Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 28e editie van 2016.
Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.

foto boven: v.l.n.r. Ton, Piet, kampioen Dré, Rob en Hans

biljart01072

Reacties